Önceki akşam Haberaks Televizyonunda O, bizim konuğumuz olmuştu dün de biz O'nun konuğu olduk. Önceki akşam televizyon programında ben kullandım 'Bizim Hayati' ifadesini. Dün de basına verdiği kahvaltıda kendisi kullandı.

Oldukça iddialıydı, 'kazanacağım' diyordu alabildiğine inanmış bir tavırla. Sordum 'Sizin Millet İttifakının aldığı oy belli, karşınızdaki Cumhur İttifakının oyu da belli, arada bu fark varken nasıl kazanacaksınız?' 'Kazanacağım' dedi yine aynı kararlılıkla. Çünkü her partiden oy alacakmış! Bir daha sordum 'İyi de, bir AK Partili ya da bir MHP'li, bir Saadet Partili, bir BBP'li, size niye oy versin' diye. 'CHP'liyim ama bir MHP'li, bir BBP'li kadar da milliyetçiyim, CHP'liyim ama bir AK Partili, bir Saadet Partili kadar da muhafazakarım. Hem Cumhuriyetçi hem halkçı hem Mustafa Kemalciyim. Yani ben bu milletim, ben bu halkım, ben halkımın oyuna güveniyorum' dedi ve kestirip attı.

'Bizim Hayati' oldukça iddialı. Hem eğitimini aldığı mimarlığına hem de on beş yıllık belediye başkanlığı geçmişine güveniyor. 'Ne para sıkıntısı çekerim ne de yapılması elzem olan herhangi bir projeden vazgeçerim' diyor.

Kentin beş yılını yönetmekten değil yüz yılını planlamaktan bahsediyor. Bunu hem dün bizim Seçim 2019 programında hem de sabah basınla olan kahvaltısında dillendirdi. Geleceği planlamaktan kastı doğu-batı aksında kendi ifadesince 50 kilometre boyunca bir ip gibi uzayıp giden dar alana hapsolmuş bir Samsun yerine güneye açılmış ve alabildiğine ferahlamış bir Samsun. Bunun için de Hafif Raylı Sistemin Samsun/Çarşamba Havaalanı hattına değil Mert Irmağı-Duru Şehir-Araştırma Hastanesi güzergahından Samsun Otogarına uzatılmasını hedefliyor.

Bakalım 'Bizim Hayati' bizim halkın ne kadarının oyunu almayı başaracak. Bir de açık daveti var rakiplerine 'Gelsinler televizyonda halkımızın karşısına çıkalım ve tartışalım' diyor. Uzun zamandır açık oturumlar yapılmıyor siyasiler arasında. Yine yapılacağını sanmam ama yapılırsa herhalde çok keyifli ve yararlı olur.