Samsunspor, iyiden iyiye kazanma alışkanlığına sahip bir takım hüviyetine büründü. Bodrum maçıyla beraber biri hükmen son beş maçını da üç puanla tamamladı. Şampiyonluk yolunda bu tür seriler yakalamak önemli. Ligin ilk yarısında da ilk üç maçın ardından sekiz maçlık bir seri yakalamıştı.

Bodrum maçına da istekli, baskılı başladı Samsunspor. Bir an önce gol bulma arzusuyla hareketli bir on dakika izledik. İlk pozisyonlar da maçın başında geldi haliyle. Sonrasında oyunu dengeler gibi görünen Bodrum oyunu yavaşlattı. Alan daralttı. Pas oyununa müsaade etmedi. Samsunspor üretken olamadı bu bölümlerde. Oyunu açmak için kanatları da etkili kullanamadı. Beklerin oyuna katkısı sınırlı kaldı. Önde oynayan Samet eski formundan uzak. Erhan Şentürk kanat oyuncusu değil. Sürekli içe giriyor. Hal böyle olunca kanatlar etkisiz kalıyor.

Eğer hoca 4-2-3-1 oynayacaksa Erhan ya da Abdulkadir'den birini tercih etmeli. Erhan üçlünün sağında istenen katkıyı veremiyor. Gol kralı olduğu sezon dokuz numara oynayarak bu ünvanı almış bir isim.
Nitekim attığı gol de bunun en bariz örneği.

Ve İlyas Kubilay. Oyuna ağırlığını koyduğu her anda etkili oluyor. O etkili olunca da Samsunspor bambaşka bir kimliğe bürünüyor.
Bahattin'de bir konsantrasyon sıkıntısı göze çarpıyor. Bunu kaçırdığı penaltı için söylemiyorum. Genel görünümünde yansıyan bir husus bu.
Sonuçta Samsunspor kazanmak zorunda olduğu bir maçı kazandı. Önünde çok daha önemli bir Kastamonu maçı var. Sonrasında oynayacağı iki iç saha maçını rahat atlatabilmesi için kazanmak zorunda.
İki tebrik Başkan ve yönetime.

Birincisi trafik kazasında vefat eden Ankaragücü taraftarları genç kardeşlerimiz için saygı duruşu.

İkincisi kadınlar günü için kadın taraftarlarımıza yapılan jest.
Sadece bu iki örnek bile bu kulübün hemen her konuda farklı ve özel bir kulüp olduğunu anlatmaya yetiyor.