Önceki gün 'Büyük Samsun Buluşması' için İstanbul'daydım. Samsunlu Yöneticiler Sanayiciler ve İşadamları Derneği (SAYSİAD) Başkanı Av. Ayşe Üstünel Dağdelen ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş dostlarımın nazik davetlerine icabet ettim. Hem onlar hem İstanbul'daki Samsunlu dostlarımla hasret giderdim, hem de Sayın Cumhurbaşkanımızı yakından dinlemek ve izlemek fırsatını buldum.

Sinan Erdem Spor Salonu çok büyük bir kompleks ve İstanbul bir taraftan Tuzla'dan Terkos'a diğer taraftan Şile'den Silivri'ye oldukça büyük ve aynı zamanda hem ülkenin en kalabalık hem de ulaşımı en zor kenti. Bu kentte böylesine bir 'Büyük Buluşma' herkesin cesaret edemeyeceği bir organizasyondu. Ben başkanlarının şahsında her iki kurumu, emek ve gönül veren tüm mensuplarını kutluyorum. Gelecek buluşmalarda kent içi ulaşım konusunda tüm ili kapsayıcı bir toplu taşıma organizasyonunu da gerçekleştirirlerse daha başarılı olurlar.

Gecede İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizden ayrı olarak Samsun'dan gelen siyasetçiler, yerel yöneticiler, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve iş insanları da vardı.

Davetiyelerde gecenin onur konuğu olarak her ne kadar hemşerimiz ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın adı yazılmış olsa da asıl baş konuk, asıl onur konuğu şüphesiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı. Kendisinden önceki sembolik konuşmaların ötesinde gecenin asıl konuşmasını Sayın Cumhurbaşkanı yaptı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın enerjisi ve sahne hakimiyeti tartışılmaz. Metinler çok iyi hazırlanıyor ve kendileri sözlerini son derece başarılı bir üslup ve sahne hakimiyeti ile dinleyenlere aktarıyor.

Gecede Gençlik ve Spor eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Orhan Gencebay, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım birer konuşma yaptılar.

Geceye Samsun'dan katılanlar arasında Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, eski milletvekilleri Fatih Öztürk ve Hasan Basri Kurt, işadamları Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yeşilyurt, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, milli futbolcu Tanju Çolak gözüme ilk çarpanlardı.

Geceye Samsun dışından katılan Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hazine ve Dış Ticaretten sorumlu eski bakan Kürşat Tüzmen, Diyarbakır eski milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül gibi siyasetçiler de vardı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü hemşerimiz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı. SAMKON Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Lokman Kondakçı, Turkmall Koordinatörü Ahmet Demir, gazeteci Necmi Hatipoğlu da geceye katılanlar arasındaydı. SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel'in organizasyona katkısı büyüktü.

Sadece İstanbul değil, Türkiye'yi hedefleyen daha büyük organizasyonlarda buluşmak temennisiyle emeği geçen herkesi kutluyorum.