Hepimiz biliyoruz ki Kandil, şehitlerimizin katili PKK'lı hainlerin ana yuvasıdır. Kandil aynı zamanda PKK terör örgütünün yönetim merkezidir. Burada PKK'nın lider kadrosu kendilerini güvende hissetmektedir. Buradan PKK'lı hainlere talimatlar gönderilmekte, buradan nifak tohumları ekilmektedir. PKK'lı teröristler Kandilden aldıkları emir ve talimatlarla askerlerimizi, polislerimizi, güvenlik korucularımızı ve sivil vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Kandil bölgede eskisi kadar etkili olmasa da Kandil terör yuvası olmaya devam etmektedir. Elbette Türkiye, Milli İstihbarat Teşkilatıyla, Türk Silahlı Kuvvetleriyle ve diğer istihbarat unsurlarıyla bütün bu olup bitenlerin yakın takibinde ve farkındadır. MİT'in tespit ettiği hassas koordinat, bir kez daha 21 Mart 2019 Perşembe günü öğle saatlerinde TSK tarafından hava harekatı ile tam isabetle vuruldu.

Türkiye hiçbir şehidinin kanını PKK terör örgütüne bağışlayacak değildir. Yaşadığımız süreçte görüyoruz ki şehitlerimizin katili PKK'lı teröristler, er ya da geç ama mutlaka hak ettikleri şekilde inlerinde etkisiz hale getiriliyorlar. Bu durum Türkiye'nin coğrafi bölgesinde gerçekten güçlü bir devlet olduğunu göstermektedir. İçimizdeki ve dışımızdaki hainler, olup biteni büyük bir panik ve korku ile takip etmektedir. Şehitlerimizin kanına giren hainler hesap verdikçe, şehitlerimiz kabirlerinde huzur içerisinde yatmaktadır. 27 Mart 2019 günü güvenlik kuvvetlerinin kamuoyu ili paylaştığı görüntülü habere göre MİT ve TSK tarafından yürütülen ortak operasyonda, 21 Mart Perşembe günü PKK elebaşı Cemil Bayık'ın en yakın adamlarından olan PKK'nın sözde "Dışişleri Bakanı" diye lanse edilen Rıza Altun ve beraberindeki isimler, Kandil'e yönelik hava harekatı neticesinde etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 'Navdar" kod adlı Mikail Özdemir, "Serhat Varto" kod isimli Emrullah Dursun ve "Sinan Sor" kod adlı Ali Aktaş'ın bulunduğu üst düzey örgüt mensupları da etkisiz hale getirildi. Rıza Altun ise operasyonda ağır yaralandı. Altun'un akıbeti henüz bilinmiyor. MİT ve TSK yaptıkları bu ortak operasyonla PKK'nın tepe kadrosuna en ağır darbeyi vurdu. Bir kez daha tarihi bir operasyona tanık olduk. Şehitlerimizin hesabı inlerinde saklanan PKK'nın tepe yöneticilerinden bir kez daha sorulmuş oldu. Kimsenin ahı kimsede kalmıyor. Şehitlerimizin intikamı alınmaktadır. MiT'imizle TSK'mızla bir kez daha büyük bir gurur duyduk.

MİT ve TSK, PKK terör örgütünün tepe kadrosunu imha ederek PKK'lı hainlere sandıkları gibi güvende olmadıklarını göstermiştir. PKK'lı hainler hangi ülkeden destek görürse görsünler, hangi inde, hangi mağarada saklanırlarsa saklansınlar unutmasınlar ki, gittikleri yolun sonu bellidir. Eninde sonunda imha edileceğini bile bile teröre devam edenlere, TSK asla müsamaha göstermeyecektir. Bu son operasyonlar PKK'lı teröristleri derinden düşündürmelidir. Şu soruyu dağa çıkmış her terörist kendisine sormalıdır. 'Bir gün sıra bana da gelecek mi?' Elbette o sıra her teröriste gelecektir. Güvenlik kuvvetlerine teslim olmayan PKK'lı teröristlerin sonu ve gelecekleri yoktur. Sonu olmayan yolda yürümek intihar etmektir. Devletimiz terörle mücadelede son derece başarılı ve kararlıdır. Hiç şüphesiz şehitlerimizin direnen katillerinin sonu inlerinde vurulmak olacaktır. Yüce Türk Milleti hiç kimseye şehidinin kanının damlasını bağışlamaz.