Samsun 'un Atakum İlçesinde bulunan Halk iskelesinden 28 Mart 2019 tarihinde intihar amaçlı kendisini denize atan engelli Murat Ünlü ile ikizini kurtarmak için yüzme bilmediği halde denize atlayan Yunus Ünlü'yü fark edip ekipmansız olarak denize girip ikiz kardeşleri denizden çıkaran ,Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şubesi Sualtı Grup Amirliğinde görevli Kurbağa Adam Polis memuru Osman Aşık Samsun halkının takdirini kazanmıştır.

İhbarı aldığında evinde istirahatte olduğu halde en seri şekilde olay yerine intikal eden Kurbağa Adam Polis memuru Osman Aşık zamanla yarışarak ikiz kardeşleri kurtarmak için buz gibi suya atlamış ikiz kardeşleri denizden çıkarmıştır. İkiz kardeşlerden Yunus Ünlü maalesef boğularak hayatını kaybetmiş, Murat Ünlü ise hastanede yoğun bakıma alınmıştır. Bugün bu kahraman polisimizin ekipmansız olarak denize atlayıp ikiz kardeşleri çıkarması hepimizi duygulandırmıştır. Burada önce kendi emniyetini sağlaması gerekirken , zaman darlığından bütün riskleri göze alarak büyük bir fedakarlık örneği gösterip denize atlayan Deniz Polisi Osman Aşık Samsun halkının kalbinde taht kurmuştur.

Ne acıdır ki Samsun'un Atakum ilçesi sahilinde (Karadeniz'de ) hepimizi üzen bir intihar vakası yaşandı. Olayda denize atlayan engelli kardeşini kurtarmak için yüzme bilmediği halde denize atlayan ikiz kardeşi boğuldu. Zamanla yarışarak ikiz kardeşleri kurtarmak için denize atlayan Deniz Polisi Osman Aşık ise büyük fedakarlık göstererek ikiz kardeşleri denizden çıkardı. Bunda ne var ,görevini yapmış diyebilirsiniz. Ama bu iş kadar basit değil. Her şeyden önce o polis memuru ihbarı aldığında evinde dinleniyordu. Olay yerinin çok yakınındaydı. Hiç gecikmeden olay yerine intikal etti ,tam anlamıyla soyunmadan ekipmansız olarak ikizleri kurtarmak için her türlü riski göze alarak Karadeniz'in buz gibi suyuna kendisini atmıştır. Bu polisimizin yaptığı sadece polislik değil ,aynı zamanda fedakarlık ve insanlıktır. Bu fedakarlığı ,bu insanlığı yapanda Türk Emniyet Teşkilatının güzide bir personelidir. Kendisini canı gönülden tebrik ediyoruz. O polis sırtımızı yaslayacağımız, kendisinden hep gururla söz edebileceğimiz ,kahraman bir polisimizdir. Duyarsızlığın tavan yaptığı bir ortamda işte gerçek polis budur. Kim ne derse desin ,kim ne düşünürse düşünsün böyle polisler olduğu sürece ,her yerde güvende olacağımızı düşünüyorum. Şüphesiz onlara minnettarız.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şubesi Sualtı Grup Amirliğinde görevli Kurbağa Adam Polis memuru Osman Aşık her türlü takdiri hak etmiştir. Binlerce kez kendisini alkışlıyor ve tebrik ediyoruz. Görevinde başarılar, yaşamında ailesi ile birlikte sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz. Allah ayağına taş değdirmesin. Biliyoruz ki en fedakar polis bizim polisimiz.Polislerimizi saygıyla selamlıyoruz…