Samsunspor şampiyonluk için kocaman bir adım atacağı bir maçı kazanamadı.Galip başladığı ikinci yarıda ortaya koyduğu etkisiz oyun galibiyeti korumaya yetmeyince çok ama çok büyük bir avantajı kaybetmiş oldu.

Final maçıydı Keçiören maçı.Tüm şehir bu maça kitlenmişti.Bu maç alınacak ve pazar günü Sarıyer maçıyla da taçlandırılacaktı.Aslında her şey iyi başlamıştı.Erken gelen gol işleri yoluna koymuştu.İlk 45 dakika akıllı bir oyun oynayan Samsunspor rakibine oyun oynayacak alan ve zaman bırakmadı.Pas yollarını kapattı.Geriden oyun kurmasını engelledi,kanıtları iyi kapattı.Duran toplar dışında tehlike yaşamadı, pozisyon vermedi.

İkinci yarıya Oğuz-Yılmaz değişikliği ile başlayan İsmet Hoca 'nın bu kararında Oğuz 'un sarı kartla oynaması etkili oldu kanaatindeyim.

Maç boyunca rakibine şut imkanı vermeyen Samsunspor verdiği ilk boşlukta kalesinde golü gördü.Tam bu esnada oyuna sokmak için Enes'i hazırlayan İsmet Hoca sakatlanan Okan'ın yerine Savaş'ı oyuna almak zorunda kaldı.Bu değişiklik de aslında hocanın isteyerek yaptığı bir değişiklik değildi.Ben eminim iki oyuncuyu bu şekilde değiştirmek zorunda kalmasaydı geldiği günden beri en kötü maçını çıkaran ve bir tane bile hava topu alamayan Abdülkadir Özgen'e 90 dakika tahammül edemezdi hoca.

Yediğimiz golden sonra hiçbir reaksiyon gösteremeyen Samsunspor 'un ikinci yarı bulduğu tek pozisyon İlyas Kubilay'ın 50 metre taşıyıp Enes'e bıraktığı ve Enesin kaleye vurduğu şut oldu.

Kaleci Ahmet'in karşı karşıya pozisyonda çıkardığı top mağlubiyeti önlerken son beş haftaya umutlu girmemizi sağladı.

Evet umut devam ediyor.

Son hafta son düdüğe kadar da devam edecek.Ama artık her şey bizim elimizde değil.