31 Mart 2019 tarihinde Türkiye'de büyük bir seçim telaşı yaşanırken, her yerde olduğu gibi Suriye'de de askerlerimiz görevlerinin ve nöbetlerinin başındaydı. Suriye'nin Azez ve Afrin kentleri arasındaki Melkiye Bölgesi'nde konuşlanmış Türk askerleri bulunuyordu. Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye PKK/PYD'li teröristler tarafından sabah saatlerinde havan saldırısı düzenlendi. Bu hain saldırıda 22 yaşındaki Aksaraylı Sözleşmeli Tankçı Er Mustafa Ergen şehadet şerbeti içerek hakka yürüdü. Kahraman askerimizin acı haberi tamda seçim günü ateş olup Aksaray'a düştü. Şehit ateşinin en acı vereni ise yine şehidin annesi Fadimana Balkış'ın yüreğine ok gibi saplandı. O acı ok, o yürekten bir daha çıkmaz.

Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucunda şehit düşen Sözleşmeli Tankçı Er Mustafa Ergen'in şehadet haberi seçim nedeniyle çok gündeme gelmedi. Belki de birçok kimse bu haberi duymadı bile. Kim seçilmiş, kim seçilmemiş takibinde olanlar sadece seçim haberlerine kitlenmişti. Gerçekten bilseler ki, o cennet kokulu kahramanlar sayesinde seçimler güvenlikli yapılabiliyor, daha duyarlı olurlar… Ne acıdır ki şehit haberleri bazen çok sıradan haberlerin bile gölgesinde kalıyor. Bu duyarsızlıktan elbette çok rahatsızlık duyuyoruz. Bu düşüncelerimi bir şehit yakını olarak defalarca tekrarladım. Doğrusu ateş sadece düştüğü yeri alev alev yakıyor. Bu defa ateşin düştüğü yer Aksaray ilimizdi. Aksaray halkı şehitlerine sahip çıktılar. 1 Nisan 2019 tarihinde yaklaşık 10 bin kişi Aksaray'da şehit sözleşmeli Tankçı Er Mustafa Ergen'i son yolculuğuna uğurlamak için toplandı. Ulu caminin avlusu tarihi bir güne daha tanıklık etti. Ateşin düştüğü yerde olmak kolay değildi. Yürekler dağlandı, gözyaşları sel oldu. Biri kız 3 kardeş olan şehit sözleşmeli Tankçı Er Mustafa Ergen'in ağabeyi Muhammet Ergen, kardeşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, "Beni de kardeşimle birlikte gömün. Bu acıya nasıl dayanırım" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin amcası Sait Ergen de, "Başımız dik, evladımızın kanı yerde kalmayacaktır" dedi. Acı hep aynı tarifsiz şehit acısıydı. Kimse devlete isyan etmedi. Herkes hainlere lanet okudu. Daha yeni sözlenmiş gül yüzlü bir delikanlıyı kara toprağın kara bağrına emanet etmek herkesin canını çok acıttı. Aksaray şehitliğinde toprağa verilen kahraman şehidimiz sözleşmeli Tankçı Er Mustafa Ergen son şehidimiz olsun istiyoruz. Ama biliyorum ki bu şehidimizde son olmayacak. İçimizdeki ve dışımızdaki bütün hainler maalesef fırsat kolluyor.

Kimseler bilmese de görmese de Aksaray'da bir vatan evladını, bir kahramanı daha cennete uğurladık… Hakkını helal et şehidim… Bu vatan böyle kurtuluyor. Seni unutursak kanımız kurusun, kalbimiz dursun. Mekanın cennet, ruhun şad olsun. Ailene, sözlüne, Yüce Türk Milletine Allah sabır versin. Unutmuyoruz: Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Güle güle şehidim sözleşmeli Tankçı Er Mustafa Ergen… Güle güle kahraman şehidimiz sözleşmeli Tankçı Er Mustafa Ergen… Sana ve tüm şehitlerimize hepimiz minnettarız…