Cumhur İttifakı aldığı 51,6'lık oy oranı ile hala kemik gibi yerinde durduğunu bir kez daha göstermiş oldu. İttifakın %50'nin altına düşmesini bekleyerek el ovuşturan rakipleri ise bir kez daha Milletin kararlı duruşu karşısında hak ettiği cevabı aldı.

Sürekli kaybedilen belediyelerin gündeme getirilmesi ise aslında bu beklentilerinin suya düşmesinden kaynaklanıyor. Velev ki Cumhur İttifakı'nın elinde olup da kaybedilen belediyelerin oy oranları incelendiğinde büyük çoğunluğunun kafa kafaya geçtiği ya da az bir farkla kaybedildiği görülüyor.

Ankara'da 22 İlçe Belediyesini kazanan Cumhur İttifakına karşı; sadece 3 İlçe Belediyesi kazanabildiği halde; Büyükşehir Belediyesinde çıkan oy oranı hakkındaki şaibelerin ve araştırmaların devam ettiğine inanıyoruz.

İstanbul'da zaten itirazlar ve sayımlar devam ediyor.

Seçimin ilk anlarından itibaren hemen her yarım saatte bir canlı yayına çıkıp rakam veren Ekrem İmamoğlu'nun neden bu kadar ter su içinde kaldığı, neden gözlerinde bir tedirginlik vücut dilinde ise 'Ulan bi dolap çeviriyoruz ama ortaya çıkmasa bari' tavrının olduğunu merak ediyoruz.

Elbet yakın zamanda ortaya çıkacaktır!

***

Gelelim kurulduğu andan itibaren 'Truva Atı' olduğunu her daim söylediğim partiye!

MHP %7,31 oy oranı ile 1 Büyükşehir 10 il 145 ilçe ve 89 belde kazanırken;

İP %7,45 oy oranı ile sadece 19 ilçe ve 6 belde kazanabilmiş!

Bunun anlamı şudur: İP, sağ seçmeni CHP'ye kaydırmak için kurulan bir proje partisidir.

İYİ partililer!

İYİ misiniz?

***

Ve Samsun…

Türkiye genelinde en fazla oy oranı yüzdesi ile AK Parti'ye destek olan ilçeler sırlamasında ilk 10'a tam 3 ilçeyi sokmayı başaran Samsun teşkilatı…

Sıralamada ikinci olan Cumhurbaşkanımızın baba ocağı Rize Güneysu ilçesinin %84,37'lik oy oranın ardından; Vezirköprü %77,76 oy oranı ile üçüncü sıradan listeye girdi.

%74,41 ile Çarşamba en çok oy yüzdesi ile AK Parti'ye destek olan altıncı ilçe olurken; %73,33 ile Ayvacık ilçesi de ilk 10 ilçe arasında kendisine yer buldu.

Ve Mustafa Demir, muhafazakar sağ seçmenin oylarını koparmak için yollara düşen Erhan Usta'ya rağmen, karşısındaki iki adayı da ayrı ayrı neredeyse ikiye katlayarak ezici bir oy farkı ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Hakeza Canik ilçesi de farklı değil… İP adayı Atıf Yiğit kazandık geliyoruz derken bir anda ikiye katlandı ve İbrahim Sandıkçı karşısında ezici bir oy farkı ile kaybetti.

Diğer kazanılan ilçelerde de durum AK parti lehine pek farklı değil.

Kaybedilenler mi?

Çay koy keçeli!

Yeniden başlıyoruz…

Hiç vakit kaybetmeden, daha şimdiden!