31 Mart öncesi suda yapılan indirim göstermelikti. Seçmenin oyunu manipüle etmeye yönelik bir uygulamaydı. Bunu söyleyenlere kimse itibar etmedi. Söyleyenler haklı çıktı. Seçim bitti, indirim gitti.

-Yahu oldu mu şimdi. O zaman o indirimi niçin yapmıştınız, bizi mi kandırdınız diyenler olsa da, Büyükşehir Belediye Meclisi SASKi'nin önerdiği zam oranlarını oy çokluğu ile kabul etti ve suya % 25 oranında zam yaptı. Birde saat bakım ücretlerine % 150 zamla bir rekora imza attı. Yetmedi, sudaki artışı TÜFE'ye bağlayarak bir başka cinliğe de ortak olmuş oldu. Bu kararla yoktan var ettikleri nur topu gibi bir çocuğu da Samsunlunun kucağına verdiler. Artık suyumuzun fiyatı her ay artacak.

Bu zam; Samsun'da infial oluşturdu denecek kadar bir tepkiyle karşılanmadıysa da oldukça yoğun tepkilere neden oldu. Samsun tarihinde ilk kez SASKİ protesto edildi. İnsanlar ilk kez, su zammına hayır diyerek sokağa çıktılar. Son Belediye Başkanı bile bu olmadı ama... Der gibi bir açıklama yaptı.

Samsun; su fiyatları en pahalı olan şehirlerinden biriydi. İlk onda sayılırdı ama zirvede değildi. Bu zamla zirvedekiler arasına girmeyi başardı. Bunu başaranlar gururlanır mı, utanır mı? ...Onu ben bilemem. Ama bu kararla Samsun'u yaygın medyanın manşetlerine çıkartmayı başardılar. Vatandaşa hesapta olmayan yeni bir vergiyi yüklediler. Atık su parasını geri getirmiş gibi fahiş bir zam yaptılar. En önemlisi ve anlaşılmayanı yeni gelen bir Genel Müdürün suya zam yapın talimatını anında yerine getirerek tarihe geçtiler.

Ve herkes, evet diyen meclis üyelerine ve özellikle "evet" diyen Meclis üyesi ilçe belediye başkanlarına soruyor. Siz evet derken size oy verenlere, en azından ilçelerinizdeki hemşehrilerinize sordunuz mu? Bu işin hesabına baktınız mı? Asgari ücretlinin bütçesine yük olabileceğini düşündünüz mü? Her ay zammın, izah edilemeyeceğini, ileride sorunları büyütebileceğini veya en azından ayıp olacağını göremediniz mi?

Düşünemediniz. Göremediniz.

Tartışmadınız bile. "Bize izah edin" demediniz. Söz bile istememişsinizdir.

'Kabul edenler... Etmeyenler… Oy çokluğuyla kabul edilmiştir.' Denildi ve iş bitti.

Söylenecek başka bir şey bırakmadınız.

Sen sağ ben selamet. Geçmiş olsun Samsun.