Şehit yakını olmak bayramlar da çok zor. Niye bilir misiniz? Binlerce evde, milyonlarca insan bayram coşkusu yaşarken yüreğinizdeki şehit ateşi adeta yeniden alevlenir. Aynı kaderi paylaşanlar sizi anlar ama başkaları için aynı şeyleri söylemek imkansızdır. Bu yüzden bayramlarda en büyük korkum nedir bilir misiniz? Evlere yeni şehit ateşinin düşmesi hep canımı acıtır, ateşin düştüğü yürek olmak hiç kolay değildir. Ne mutlu şehit annesi, ne mutlu şehit babası oldunuz demek belki kolay söylenmiyor ama şehit ateşini ne kadar söndürebilir ki, yitirdiğiniz canınızdan bir candır. Yaşamadan söylenenler bazen can acıtır. Maalesef kimse bunu fark bile etmez. Niye bir şehit annesi arefe günü ile birlikte bayramın diğer günlerini de şehitlikte geçirir ya da orda olmak için şartlarını zorlar yaşına ve kronik hastalıklarına aldırmaz? Ben bir şehit ağabeyi olarak bu durumu şehit annesi olan annemle birlikte yakinen yaşıyorum. Her şehitliğe gidişimizde annemin oradan ayrılmak istemediğini görüyorum. Demişlerdi ki yıllar geçince acıda azalır. Yıllar öyle bir geçti ki ne acı azaldı ne annemin özlemi azaldı. Şehit annesi olmak başka bir şeye benzemiyor.

Bayram şehit anneleri için yine şehit kokuyor. Ne acıdır ki birileri yine bayramı bayram tadında yaşayamadı. Şehit ateşi yüreklere bayramda da düşmeye devam etti. Maalesef duymak istemediğimiz almak istemediğimiz bir şehit haberini daha Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Hakkari'den aldık. Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde kanlı terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen 'Pençe Harekatı'na katılan askeri aracın 5 Haziran 2019 günü üs bölgesine intikali sırasında meydana gelen talihsiz kazada Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz şehit oldu. Biz huzur ve güven ortamında bayram yaparken Türk milletinin bir kahraman evladı daha şehadet şerbeti içti. Son yıllarda bayramların tatil havasında kutlanmaya başlandığını düşününce bir şehit yakını olarak düşünmeden edemedim. Acaba bayramın ikinci günü görevi başında şehadet şerbeti içen Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz kardeşimiz, evladımız kahraman şehidimiz yaşamında acaba kaç kez bir tatil ortamında doyasıya tatil yapabilmiş midir? Kanaatim odur ki onun tatil yapacak fırsatı ya da imkanı olmamıştır. Ama o bayram kokulu şehit vatan evladı vatan ve bayrak uğruna ödenmesi gereken bedeli ödemekten hiç imtina etmemiştir. Bu ülkede debdebeli hayat sürenler acaba şehit acısının neresinde hayat sürüyorlar merak ediyorum. Şehitlikleri dolduranlar belli kesimden ülkemizin güzel insanları şüphesiz onlara çok borcumuz var. Bayramın ikinci günü şehadet şerbeti içerek hakka yürüyen Uzman Onbaşı Fatih Öz 24 yaşındaydı. Şehit Öz'ün cenazesi, helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı'na, oradan da uçakta memleketi Ankara'ya uğurlandı. Şehidimiz için Ankara Hamdi Akseki Camisinde ikindi namazının ardından askeri bir tören düzenlendi. Cenaze törenine başta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olmak üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler olmak üzere askeri ve sivil erkan katıldı. Acı tarifsiz ve büyüktü yangının olduğu yerde en çok yanan şehidin annesiydi öyle ki, şehidin annesi Gülşen Öz, 'Nereye gidiyorsun Fatih 'diyerek gözyaşları içerisinde acısını dışa vuruyordu. Şehidin naaşı, Ankara'nın Ayaş ilçesindeki Ferruz Köyü mezarlığında vatan toprağına emanet edildi… Ne acıdır ki bir annemiz için bir daha bayram şehit kokuyor. Allah tüm şehit annelerimize sabır versin.

Kınalı kuzuları sonsuzluğa uğurlamak kolay değil. Ama biliyoruz ki şehitlerimiz diridirler. Belki de bu yüzden teselli buluyoruz. Güle güle annesinin kınalı kuzusu Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz… Güle güle şehidimiz, güle güle Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz. Hainliğin, kalleşliğin tavan yaptığı bir süreçten geçerken şehitlerimize her zamankinden daha çok minnettarız. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Başta şehidimiz bayram kokulu Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz'ün ailesine olmak üzere tüm şehitlerimizin ailelerine ve yüce Türk milletine Allah sabır versin. Başımız bir kez daha sağ olsun…

AYHAN HAMLI