Bizler evlerimizde rahat ortamlarda mışıl tatlı tatlı uyurken kahraman askerlerimiz Tunceli'de operasyonda idiler. 11 Haziran 2019 günü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada uzman çavuşlar Emre Üçkan ile Ökkeş Ede şehadet şerbeti içerek şehit oldular. 23 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Üçkan Kütahya'nın Simav ilçesindendi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Ede ise Osmaniyeli idi. İki şehidimizde gecenin karanlığında hayallerini, umutlarını yarım bırakarak hakka yürüdüler. İki şehidimizin acı haberi memleketlerini yangın yerine çevirdi. Şehit Uzman Çavuş Ökkeş Ede'nin 12 Nisan'da nikah kıydığı, düğün hazırlığında olduğu yüreğimizdeki şehit acısını bir kat daha artırdı. Bir kez daha yaşayarak gördük ki bu vatan için, bu bayrak için kahramanlarımızın ödediği bedel son derece ağır, son derece kutsal. Kadrini, kıymetini bilmeyen kim varsa, kanı kurusun, kalbi dursun. Gerçekten şehitlerimize çok borcumuz var. Bizler mışıl mışıl, tatlı tatlı uyurken o kahramanlar canlarını feda ettiler. Kolay mı candan vazgeçmek? Kolay mı anadan, babadan, yardan vazgeçmek?

Operasyona çıkmadan önce ağabeyi Oğuz Üçkan ile bir telefon görüşmesi yapan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Üçkan'ın 'Bir daha görüşemeye biliriz. Hakkınızı helal edin ' dediğini duymak şimdi canımızı acıtıyor. Çünkü asıl hakkını helal etmesi gereken vatanımız, bayrağımız, kutsal değerlerimiz ve milletimiz için her şart altında canını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizdir. Gerçeğe gözümüzü kapatıp, kulaklarımızı tıkamayalım. Öyle ki bize asıl onlar yani şehitlerimiz haklarını helal etsinler. Bizler mışıl mışıl kuş tüyü yataklarımızda uyurken, bazen de yan gelip keyif çatarken isimlerini dahi bilmediğimiz, ana kuzusu kahraman vatan evlatları şehadet şerbeti içmiyorlar mı? Soruyorum hangimiz o iki kahraman şehidimizin isimlerini, şehadet haberleri kamuoyu ile paylaşılana kadar duyduk? Hangimiz onların yaşadıkları hayatları biliyoruz. Ama şunu biliyoruz ki onlar debdebeli bir hayat hiç sürmediler. Onlar için hayat hiç kolay olmadı. Tunceli'de PKK saldırısında şehit olan 2 asker son yolculuğuna memleketlerinde 12 Haziran 2019'da uğurlandı. Jandarma Uzman Çavuş Emre Üçkan Kütahya'da, Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Ede Osmaniye'de vatan toprağına gözyaşları arasında emanet edildi.2 anne, 2 baba daha büyük bir acıyla tanıştı. Hiç bir söz, sözün bittiği yerde onların acısını dindiremedi. Allah hiçbir annemize, hiçbir babamıza tarifsiz acılar yaşatmasın.

2 kahraman şehidimizi cennete uğurladığımızı biliyor olsak bile canımız çok yanıyor. Ateş düştüğü yeri yakmaya devam ediyor. Ateşin düştüğü yerde olmak kolay değil. Bu yüzden içimizdeki isyan kabına hiç sığmıyor. Ama o hainleri, o katilleri sevindirmemek için dişimizi sıkmaya devam ediyoruz. Her zaman ki gibi bu şehit ateşinin tümden sönmesini istiyoruz. Bu son olsun demekten bıkmıyoruz. Güle güle kahraman vatan evlatları; güle güle Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Üçkan, güle güle Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Ede… Bu iki güzel insana güle güle demek bile canımızı acıtıyor. Oysaki biz o kahraman askerlerimizi cennete uğurluyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad ,mekanları cennet olsun. Şehitlerimizden helallik istiyoruz. Onlar bizim için hakka yürüyüp şehadete koştular. Bize haklarını helal etsinler… Başta şehitlerimizin acılı ailelerine olmak üzere Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabır diliyorum.