İçinde yaşadığımız coğrafya tam anlamıyla bir ateş çemberi. Bu coğrafyada devlet olmanın, şanlı bayrağımızı gönderinde özgürce dalgalandırmanın bedelini en başta şehitlerimiz ve gazilerimiz ödemeye devam ediyor. Bir şehidimizin acısı dinmeden yeni bir şehidimizin acısı ile yüreklerimiz yanıyor.

9 Temmuz tarihinde Hakkari'de PKK'lı teröristler tarafından açılan ateşle ağır yaralanan Ordulu Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş tedavi gördüğü GATA'da kurtarılamayarak şehit düştü. Şehidimizin acısı ile yüreğimiz alev alev yanarken aynı gün PKK'lı hainler sırtımızdan vurmaya devam etti. Hakkari'den gelen 1 jandarma teğmen, 1 jandarma astsubay, 1 jandarma uzman çavuşun şehadet haberi 14 Temmuz 2019 gününü hepimize zehir etmeye yetti. Hakkari'de gerçekleşen bu hain saldırıyla birlikte 4 kınalı kuzumuzun şehit haberini almış olduk. Hainlerin kanlı saldırıları 4 ana yüreğine daha büyük bir ateş olup düştü. Şimdi 4 ana yüreği daha hiç sönmemek üzere büyük bir alevle yanıyor. Bunun ne demek olduğunu ateşin düştüğü yürekler, en iyi bilenlerdir. Ateşin düştüğü yürek olmak kelimelerle tarifi mümkün olmayan büyük bir acıdır. Bir şehit yakını olarak sadece bu kadar söylemek istiyorum. Anlamak isteyen, acıya ortak olmak isteyen lütfen biraz empati yapsın. 4 kınalı kuzumuzun daha şehadet şerbeti içtiğini bilmek canımızı acıtmıyorsa kanımız kurusun, kalbimiz dursun. Saçının teline dokunmaya doyamadıkları biricik evlatlarını vatana şehit veren o acılı annelerin sözün bittiği noktada söyledikleri ,'Vatan sağ olsun' sözü var ya işte o söz her şeyin özeti ve cevabı olmaya yetiyor. Zannedilmesin ki eli kanlı teröristler nihai emellerine ulaşabilecekler. Kimse bu ülkeyi bölemeyecek. Ne askerimiz, ne polisimiz ne de Türk milleti ülkemizi böldürtmeyecek. Bunun için gerektiğinde şehadete koşmaya devam edecekler. Bu yüzden bu kahraman şehitler memleketlerine Türk bayrağına sarılı tabutlar içerisinde dönüyor. Annelerine, babalarına sadece büyük bir acı değil, buruk ama büyük bir gurur bırakıyorlar. Şehit annesi ve şehit babası olmanın kolay olmadığı gerçeği unutulmamalıdır.

Şehit kanları ile sulanmış cennet yurdumuzda, 4 kahraman şehidimiz için 4 ayrı şehirde cenaze töreni yapıldı. Bir güne 4 şehadet acısı ve gururu düştü. Cenaze törenlerinde binlerce insan şehitlerimizin namazını kılmak, son yolculuklarında yanlarında olmak için toplandılar. Ateşin düştüğü yer Ordu'nun Aybastı ilçesi Uzundere Mahallesi'nde Ordulu Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın cenazesi gözyaşları ve dualar arasında defnedildi. Ordulu şehit babası Kenan Altuntaş, şehit annesi Sultan Altuntaş, saçının teline dokunmaya kıyamadıkları kınalı kuzularını sonsuzluğa gözyaşları arasında uğurladılar. Hakkari'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Alim Keskin'i (31), memleketi Niğde'de on binler sonsuzluğa uğurladı. Kahraman şehidimiz 2 yıl önce kaybettiği babası ile nihayet buluştu. Geride acılı bir eş ve 4 yaşında bir çocuk bıraktı. Jandarma Teğmen Alim Keskin hayallerini tümden yarım bırakıp vatanı için şehadete koştu. Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır, Muğla'nın Fethiye ilçesinde baba evinde helallik alındıktan sonra Kocatepe camiinde kılınan cenaze namazına müteakip son yolculuğuna uğurlandı. Yine Hakkari'de bölücü PKK terör örgütü mensuplarının hain saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Cengiz Tokur'un cenazesi Ankara'da, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki askeri törenin ardından Etimesgut ilçesindeki Elvanköy Mezarlığı'na defnedildi. 4 kahraman askerimizin sonsuzluğa yolculukları canımızı acıtsa da kahraman şehitlerimizi kendi ellerimizle kara toprağın kara bağrına dualarla emanet ettik. 4 şehidimize sessizce güle güle dedik. Onları da tarihin en güzel köşesine altın harflerle yazmış olduk.

Yüreğimizi acıtan, canımızı yakan 4 kınalı kuzumuzun sonsuzluğa yolculukları; isyanımızı, öfkemizi artırmış olsa da hainlerin tuzaklarına düşmeyeceğiz. 4 güzel askerimizi cennete uğurlamak kolay olmasa da dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz ki şehitlerimiz rahat uyusunlar. Onlara çok şey borçluyuz ve minnettarız. Cennet bekçisi tüm şehitlerimize selam olsun. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bir kez daha başta şehitlerimizin ailelerinin olmak üzere yüce Türk milletinin başı sağ olsun.