Bu hafta sosyal medyanın enlerinden bazı konuları sizler için yazdım. Bakalım vatandaşın ağırlıklı paylaşım yaptığı konular neler? ZAMLAR!!! Bizden duymuş olmayın ama vatandaş isyanda. Elektriğe, suya, doğalgaza zamlar ardı ardına geldi gelmesine ama hiçbiri sigaraya yapılan zamlar kadar konuşulmadı. Mizansenlerin yani sıra vatandaş da artık işi dalga geçerek geçiştirmeye çalışıyor. Çalışana ve emekliye %5 verilen zamlar, söz konusu günlük ihtiyaçlara yapılan zamların karşısında eriyip gitti. Vatandaş, kemer sıkmaya başladı. Hatta o kemer vatandaşa nefes aldırmayacak hale geldi. Artık bizi yönetenlerin kemer sıkma zamanı. He bu arada zamların gece yapılması da eski Türkiye alışkanlığı olsa gerek!

SALDA GÖLÜ

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan SALDA Gölü Türkiye'nin en derin gölü olma özelliğine sahip. Türkiye'nin Maldivleri olarak kabul edilen bu göl son yıllarda ciddi turist çekmekte. Maalesef bu doğa harikası yer, son günlerde etrafında yapılacak olan millet bahçesi ihalesinden dolayı gündemde. Fakat vatandaşın endişeleri, sosyal medyada en çok konuşanlar arasına girdi. 'SALDA, Uzungöl olmasın' diyen milyonlarca kişi paylaşım yaptı. Tepkiler üzerine açıklama da yapılsa ülkemizde doğal güzellikleri katletme konusunda birçok örneğimiz var maalesef. Halkımızın SALDA'ya sahip çıkması sevindirici. Fakat iki çift sözüm de bu yaz günlerinde piknik ve gezi amaçlı gidilen yerlere pisliklerini atanlara olacak. Çöpünü çevreye atma attırma.

KAZ DAĞLARI

Ülkemizin hayat damarlarından olan Kaz Dağları da bugünler de kesilen ağaçlar ve altın arama şirketleriyle gündemde. Maden şirketinin, 45 bin ağaç kesilecek demesine rağmen 195 bin ağaç kesilmiş. Uydu görüntüleri ile bölgede yapılan katliam gün yüzüne çıktı. Çevreciler siyanürle altın aramaya karşı. Fakat ÇED raporlarındaki uyarılara rağmen 40'dan fazla şirkete maden arama izni verildi. Şirketlerin çoğu da yabancı. Umarım sosyal medyanın, bu 3 konu hakkındaki uyarılarına kulak tıkanmaz. Herkesin Kurban Bayramı'nı şimdiden kutlarım. Yarınınızın bugününüzden güzel olması dileğiyle, kalın sağlıcakla…