Türkiye bir süredir orman yangınları ile uğraşıyor. En son Bursa ve İzmir'de çıkan Orman yangınları tam anlamı ile ciğerlerimizi yaktı. Biliyoruz ki ormanlarımız kendiliğinden yanmıyor. İçimizdeki hainler ve rantçılar ormanlarımızın değişmez düşmanlarıdır. Onlar fırsatını bulduklarında ormanlarımızı yakıyor. Bursa ve İzmir'de orman yangınları birçok yerden çıktı. Soruyorum bu nasıl oluyor? Bu yangınlar masumane değil. O rantçılar ve o hainler kim? Milletimiz biliyor ki, PKK terör örgütü köşeye sıkıştıkça bu ahlaksız yola başvuruyor. Daha öncede ciğerlerimizi yaktılar. Çıkardıkları yangınları hiç inkar etmediler. Bu defa durum farklı mı? Her şey olabilir. Bu sabotajları kim yapıyorsa ister terör örgütü mensubu olsun, ister rantçı olsun kesinlikle o içimizdeki haindir. Yaptıkları hainlik tam anlamıyla canavarlıktır.

Türkiye'de orman yangınları yüzünden kaybettiklerimiz sadece ormanlarımız değil, o ormalarda yaşayan tüm canlı hayattır. Karıncaları, kuşları, tavşanları, yılanları yeşil olan her şeyi yakmak insan olanın işi değildir. Ne yazık ki bu yanan alanların imara açılmasını isteyen rantçı hainler de bu işin başını çekiyor olabilir. Bir şeyi yok ederek başka bir şeyi var etmek mümkün değildir. Yangınların yok ettiği yerlere oteller, tatil köyleri, siteler yapmayı hayal edenler aslında cehennemin kurucularıdır. Yeşili ve canlı hayatı yok ederek cennet inşa edilemez. Pusuda bekleyen rantçılar artık bir daha orman alanlarının imara açılmayacağını bilmelidir. Yanmış alanlar rant uğruna bir daha imara açılmaz ise kimse bu yola başvurmaz. Diğer taraftan PKK'lı hainler her sıkıştıklarında ormanlarımızı yakabiliyorsa, burada ihmal olduğunu düşünüyorum. Çok övündüğümüz İHA'lar orman yangınlarını önlemede kullanılmalıdır. Nasıl terörle mücadelede İHA'lar kullanılıyorsa, ormanların takibinde İnsansız Hava Araçları mutlaka kullanılmalıdır. Acaba Orman Genel Müdürlüğü İHA'ları orman yangınları ile mücadelede düşünür mü? Bunu bilmiyoruz. Ciğerlerimiz hainler tarafından ateşe verilirken canı acımayan var mı? O ormanlarda kaplumbağalar, karıncalar, kuşlar, tavşanlar yanarken insan olduğumuzdan yüzümüz kızarmalıdır. Çünkü o ormanları insan kılığında içimize sızmış canavarlar yakıyor. Ormanlardaki yeşili ve canlı hayatı ateşe veren kim olursa olsun acaba hak ettiği cezayı alıyor mu? Yanıtı basit : 'Hayır.' Zaten çoğu zaman yakalanamıyor bile. Son orman yangınlarının failleri yakalanabildi mi bilmiyoruz. Maalesef yapanın yanına kar kalmaya devam ediyor. Devlet ve millet bu orman yangınlarını mutlaka durdurmalıdır.

Aslında hepimiz az çok orman yangınlarının neden çıktığını ya da kimin çıkardığını üç aşağı beş yukarı biliyoruz. Yapılması gerekeni devlet kesinlikle ödünsüz yaparsa, bu iş kontrol altına alınır. Ormanları yakanların kaplumbağalar ve karıncalar olmadığını biz zaten biliyoruz. Peki, bunu yapanı bilmesi gerekenler bilmiyor mu? Ne PKK'lı teröristlere, ne imar rantçılarına nede yanan orman sahalarını yeniden ağaçlandırmak için elini ovuşturarak bekleyen iş sahiplerine ormanlarımız feda edilmeyecek kadar değerli ve önemlidir.

AYHAN HAMLI