Herkese merhabalar. Yeni bir eğitim öğretim yılı, dört gün sonra ilk zilin çalmasıyla start alacak. İlk defa okula başlayacak ve eğitime devam eden yaklaşık 19 milyon öğrenci pazartesi gününü bekliyor. Yeni eğitim yılı beraberinde yenilikler de getirdi bu sene. Ülkemizde ilk defa uygulanacak olan nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil süreci ilk kez uygulanacak. Güzel düşünülmüş öğrenci ve öğretmenin motivasyonunu artıracak bir uygulama. Eksiklerini ve artılarını önümüzdeki yıllarda hep beraber göreceğiz.

Peki, yeni eğitim yılı öncesi velilerde durum nasıl olacak diye soracak olursanız onlar hem heyecanlı hem de düşünceli. Velileri düşündüren henüz okullar açılmadan çarşı pazardaki fiyatların pahalılığı. Kırtasiye malzemelerine gelen zam, velileri daha çok düşündürecek gibi. Birde her ne kadar çevremizde çok görmesek zorlu şartlarda eğitim yapan binlerce öğrencilerimiz var.21 yüzyıl Türkiye'sinde öğretmeni olmayan, fiziki yeterliliği olmayan bir okullarda okumaya çalışan kardeşlerimiz var. Hatta ve hatta kalemini, silgisini, defterini alamayan fakat içinde okuma ışığı olan bu çocuklara herkes elinden geldiği kadar destek olmak zorunda.

Her eğitim yılında karşılaştığımız bizleri çok korkutan konulardan biri ise okul önlerindeki torbacılar. Gencecik çocukları kandırarak onlara uyuşturucu ilaçlar temin eden bu torbacılara karşı kolluk kuvvelerimiz daha çok önlem almalıdır.

Ve öğretmenlerimiz. Onlar sabırsızlıkla okulların açılmasını bekliyorlar. Her türlü zorluğa rağmen yeni bir nesil yetiştiren öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğrenci arkadaşlarıma ve öğretmenlerimize yeni eğitim yılı hayırlı olsun. Başarı hikayeleri ile dolu bir eğitim öğretim yılı olması dileğiyle. Kalın sağlıcakla…