Yaklaşık 4 aylık aranın ardından Samsunspor taraftarının önünde ilk maçına çıktı. Bir ligde sezon arası bu kadar uzun olmalı mı onunda tartışılması gerekir.
Sezona deplasmanda oynadığı ve 2-0 kazandığı Gümüşhanespor maçı ile başlayan Samsunspor ikinci haftada Pendikspor karşılaşması ile taraftarının önüne çıktı ve sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

İki golle alınan 3 puan iyi olsa da gollerin son 10 dakikaya kalması yüreği Samsunspor için atan herkesi endişelendirdi. Maçın henüz başlarında yakalanan net gol pozisyonlarında meşin yuvarlağın ağlarla buluşturulamaması, rakibin futbol oynamak yerine zamana oynamak için sahaya çıkmış olması beklenen golün gelmesinde etken diyebiliriz. Yatan kalkmadı, sahaya sürekli sedye çağrılarak zaman çalındı ve sonra oyuna devam edildi. Rakibin oyun sistemi tamamen zaman çalma üzerine kurulmuştu. Hakem kaleciye 41.dakikada gösterdiği sarı kartla onun tüm sakatlıklarını tedavi etti diyebiliriz. Bir daha maç sonuna kadar yatmadı.
İlk yarının sonlarında gösterdiği sarı kart ile kaleciyi hakem tedavi ederken Pendikspor'un diğer sakat oyuncularına ise 81.dakikada attığı müthiş gol ile İlyas Kubilay Yavuz derman oldu. Onlara otel odasında değil sahada olduklarını hatırlattı.

Takımların gücü birbirine yakın olmadığı zaman ilk yapılacak iş sahada yatmak anlayışının futbolumuzdan uzaklaştırılmadığı sürece ülke futbolunda da yerimizde saymaya devam ederiz. Saha demişken yine 19 Mayıs Stadyumu'nun belirli bölgelerinde ki çimler kalkıyor. İnşallah oyuncu sakatlığına sebep vermeden saha düzelir.

Samsunspor 90.dakikada Bahattin Köse ile farkı ikiye çıkararak taraftarına rahat bir nefes aldırdı. Pendiksor maçında tribünlerin coşkusu iyiydi ama beklenen sayıda taraftar tribünde yoktu. Taraftarında daha çok stadyuma gelerek şampiyonluk yolunda takımına destek vermesi gerekir. Biliyoruz ki Samsunspor kazandığı zaman tüm haftası mutlu geçen milyonlar var. Bize yakışan 33 bin 919 kişilik Yeni 19 Mayıs Stadyumumuzda maçlarımızı kapalı gişe oynamaktır.

Kalın Sağlıcakla…