Mardin Ömerli'li Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar şehadet şerbetini kendi memleketinde içti..4 Eylül 2019'da güvenlik kuvvetlerinin yol kontrolü sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının hain bir el tarafından infilak ettirilmesi sonucunda 1 askerimiz şehit oldu, bir askerimiz yaralandı. Şehit askerimiz Mehmet Acar 23 yaşında daha hayatının baharında güzel bir insandı.

O güzel asker baba olacağı günü iple çekiyor, hayaller kuruyordu. Vatanına, milletine hayırlı bir evlat yetiştirmeyi planlıyordu. Ne yazık ki içimizdeki kanı bozuk hain eller, o fırsatı o güzel askere vermediler. En büyük kötülüğü hem o güzel askere, hem de güzel ülkemize yaptılar… Mardin Ömerli'de hayata gözünü açan o kahramanı Mardin Ömerli'de kalleşçe şehit ettiler. İçimizdeki hainlerin ihaneti bir çocuğu daha doğmadan babasız bıraktı. Hainler güzel insanlarımızı şehit ediyorlar ama başaramayacaklar. O hainlerden ülkemizi canı kanı pahasına güzel insanlar, güzel askerler her şeyden vazgeçerek korumaya devam ediyorlar. İşte onlardan biriside Mardin Ömerlili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acardı. O da baba olmaya hazırlanırken şehit oldu. Baba olmaya hazırlanmak nedir bilir misiniz? Baba olmak insana sadece heyecan vermez aynı zamanda gurur verir. Çünkü yaşamınıza katılacak sizinle şekillenecek masum bir can sizinle hayat bulacak, sevinecek, üzülecek, mutlu olacak, yaşam ortağınız olacak az şey mi? Değerini kıymetini bilen için baba olmak güzeldir. O güzelliği o mutluluğu yaşayamadan şehadet şerbeti içen kahraman şehidimiz Mehmet Acar ateşin düştüğü yerde yüreklerimizi yaktı, canımızı acıttı. Ne kahraman askerimiz, nede ailesi böyle bir acıyı hak etmedi. Onlara bu acıyı yaşatanlar bilmezler mi ki hainliklerini sonu kurda kuşa yem olmaktır. Hangi hain, hangi terörist şanlı bayrağımızı gönderinden indirebilir? Bu kutsal vatan toprağının sahipleri her daim gözünü kırpmadan hainlerin tepesine inmiyor mu? Kim çılgınlık yapıyorsa, kim ihanet tohumları ekiyorsa pişman edilmiyor mu? İşte bu yüzden şehitlerimiz ve gazilerimiz oluyor. Hepsine minnettarız, hepsine çok şey borçluyuz.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Salih köyüne getirildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu son kez baba evinin önüne götürülürken Şehidin 7 aylık hamile eşi 22 yaşındaki Fatma Acar şehidini son yolculuğuna eşinin üniformasını giyerek gözyaşları arasında uğurladı. Acılı eşin "İki ay kalmıştı, iki ay sonra kızını kucağına alacaktın. Sana bunu yapanları Rabbim perişan etsin" sözleri yakınlarını, silah arkadaşlarını ve cenazeye katılan herkesi duygulandırdı. Şehit cenazesi için toplanan kalabalık terör örgütünü lanetleyip, PKK terör örgütü aleyhine sloganlar attı. O büyük acıya rağmen şehidin ailesi terör örgütünü sevindirmemek için her şehit ailesi gibi elinden geleni yaptı. Şehidimizin ailesine minnettarız, Kimseye malzeme vermediler.

Güle güle kahraman şehidimiz Mardin Ömerlili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar. Ruhun şad, mekanın cennet olsun. Kabrin cennetin olsun, rahat uyu. Şanlı bayrağımızı gönderinden hiç kimse indiremeyecek Seni unutmak bize haram olsun , seni unutursak kalbimiz dursun. Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'a Allah'tan rahmet ailesine ve Türk Milletine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun.