Önce ne diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 'Köylü milletin efendisidir.' Eksiksiz ve harika bir tanımlama değil mi köy halkı için. Üreten, toprağı işleyen, tabiatın içinde Rabbimin verdiği tüm nimetleri içerisinde barındıran köylerimiz. Doğayla iç içe yaşayan insanlar anlar ancak köylerimizin güzelliklerini. Sabahları kuş sesi eşliğinde uyanan, doğaya çıkıp temiz havayı içine çekenler bilir köylerimizin değerini. Samimiyet vardır, masumiyet vardır, misafiri baş tacı etmek vardır köylerde. Şehirlerde kaybolup biten komşuluk, akraba ilişkileri en değerli kavramdır halen köylerde.

Çok şey istemezler doymayan bir nefisleri yoktur köydeki emekçilerin. Ne marka takıntıları vardır ne de kibirlenmeleri. Biz şehirdeki gibi vaktin arkasından koşturmazlar. Her şey planlıdır köy hayatında. Stres de yoktur şehir hayatındaki gibi köylerde. Zaten şehrin stresinden, gürültüsünden kaçanlar son yıllarda köylerde bulmuyorlar mı huzuru. Bizlerin, şehirde aradığı köy kahvaltısı lezzetini onlar her gün tatmıyorlar mı? Reçelinden balina, yoğurdundan sütüne, ekmeğine yumurtasını kadar her şeyi doğaldır Anadolu'nun köylerinde.

Bir zamanlar el üstünde tutulan, değer verilen köylerimiz maalesef şehirleşme ile birlikte işsizleşmeye, terk edilmeye başladı. Adeta bir göç dalgası oluşturuldu şehirlere. Ama insanlar artık köylerinin değerini daha iyi anlayıp yavaş yavaş doğup büyüdüğü topraklara dönmeye başladı. Yaklaşık 2 yıldır programını yaptığım Nagehan Köyünüzde programı bana köyleri, köyde yaşayan insanları tanıma fırsatı verdi. Samimiyeti, insanlığı, sıcakkanlılığı hissettim her gittiğimiz köyde. İçten sarılmalarını, başköşeye oturtmalarını, nasıl ağırlayacaklarını gözlemledim her seferinde. Bazen kahkaha attık bazen hüzünlendik kamera arkasında. Gittiğim her köy hafızama kazındı adeta.

Benim için çok anlamlıydı köylerde çekim yapmak. Yıllardır gurbette olan köylerini, evlerini, eş, dost, akrabalarını özleyenlerin hasretlerini azalttık. Programlardan sonra dualarını, teşekkürlerini ilettiler hep bizlere. Bizler Haberaks olarak köylerinize misafir olmaya devam ediyoruz. Köyünüzü tüm dünyaya tanıtıp düğünlerinizi şenliklerinizi Nagehan Köyünüzde programı ile yayınlamaya devam ediyoruz. Bizlere Haberaks sosyal medya hesabından ya da Haberaks TV'yi arayarak ulaşabilirsiniz. En kısa zamanda sizlerin köyünde olabilmek dileğiyle. Kalın sağlıcakla