Günler vardır bazı kişiler için sıradan günlerdir.Ama o sıradan olduğu düşünülen günler aslında hiç de sıradan olmayan çok anlamlı günlerdir. 19 Eylül için sıradan bir gün diyemeyiz.O gün öyle bir gündür ki,başta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm kahraman gazilerimizi onurlandıran özel bir gündür. Kahraman gazilerimize devletimizin ve Yüce Türk Milletinin verdiği önemin bir ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ile 'Gazi' unvanının verildiği günün yıl dönümünü 27/06/2002 Tarih ve 4768 Sayılı kanun gereği 2002 yılından beri 'Gaziler Günü' olarak kutlamaktayız. Bu demektir ki devletimiz ve milletimiz başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olmak üzere tüm gazilerimize minnettardır. Bu yüzden 19 Eylül kahraman gazilerimizin onur günüdür.

Vatanımızın her karış toprağını, bayrağımızı, namusumuzu, tüm kutsal değerlerimizi iç ve dış düşmanlarımıza karşı korumak ve savunmak için en zor koşullar altında canlarını ortaya koymaktan verilen her görevi yapmaktan çekinmeyen, bu uğurda bir saniye bile duraksamayan gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın destanlaşmış yaşayan abideleridir.Bu devletin nasıl kurulduğunu,düşmanlarımızın nasıl yenildiğini görmek isteyen kahraman gazilerimizin gözlerinin içine baksın,gazilerimizle daima iftihar etsin. Hiç şüphesiz Çanakkale savaşlarında,İstiklal savaşımızda, Sakarya Meydan Muharebesinde, Kıbrıs savaşında, Kore savaşında, Doğu ve Güneydoğu bölgemizde bölücü terörle mücadelede,Kuzey Irak'ta, Suriye'de ve dünyanın bir çok yerinde huzur ve barış için, istiklal mücadelesi için canlarını ortaya koyan ve bu uğurda canı acıyan, kanı akan,bir çok organını yitiren, kahraman gazilerimiz milletimizin gurur kaynağı ve gözbebeğidir.Gazilerimizi sadece 19 Eylül'de değil, her zaman hatırlamak ve baş tacı yapmak zorundayız.Çünkü gazilerimiz, aziz şehitlerimizle birlikte ülkemizin, şanlı bayrağımızın, bağımsızlığımızın tüm kutsal değerlerimizin teminatıdır. İçtiğimiz suda, aldığımız her nefeste sahip olduğumuz her servette,sahip olduğumuz huzurda, mutlulukta ve barışta pay sahibi olan kahraman gazilerimize çok şey borçluyuz..

Bir ülke ve bir millet şehitleriyle, gazileriyle onurlu ve gururludur. Şehitlerinin ve gazilerinin kadrini ve kıymetini bilen devletlerin ve milletlerin sırtı asla yere gelmez. Gazi kahramanlığın ve vatanseverliğin sönmeyen meşalesidir.Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. 'Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.' diyen ne güzel söylemiş. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün olmak üzere tüm gazilerimizin onur günü olan 'Gaziler Günü' kutlu olsun. Bize bu güzel vatanı armağan eden, destanlar yaratan şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla milyonlarca kere eğiliyoruz. Yaşayan gazilerimize sağlıklı ömürler, hasta olan, şifa bekleyen gazilerimize acil şifalar, ebedi hayata intikal eden gazilerimize tüm şehitlerimizle birlikte Allah'tan rahmet diliyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.