Yaklaşık 3 seneden fazla Haber Medya Grubu dijital kanalların yönetimini yürütüyorum. Yıllar öncesinde başladığımızda nereden nereye geldiğimizi, taşları doğru bir şekilde yerine oturttuğumuzu şimdi daha net bir şekilde görebiliyorum. Güzel bir sistem var ettik. Elbette eksikliklerimiz de olabilir ancak daha çok çalışarak daha çok özveri ve sürdürülebilirlik ile tüm dijital iletişim süreçlerinde en iyi noktada yer alıyor ve bu vizyon çerçevesi içerisinde çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçeve doğrultusunda hem bir medya çalışanı olarak hem de dışarıdan bir okuyucu olarak özellikle Haber Gazetesi, itibarını ve okuyucu kitlesini gün ve gün artırarak hem bilinirlik hem de bir marka olarak başarısını layıkıyla sağlıyor.

İlk ve enlerimizden olan bundan tam 2 sene önce Haber Gazetesi, Turkcell Dergilik'te yer alan ilk yerel gazete olma unvanını yakaladı. En çok okunan yerel gazete olarak milyonların indirdiği Dergilik Mobil uygulamasında yıldönümü kutlama reklamlarımız, gazetemiz ön planda yer aldı ve lanse oldu. Müthiş bir PR çalışması ile Haber Gazetesi, hem ulusal hem de yerel basında büyük yankı uyandırmıştı. Hatta Turkcell'in o zaman ki CEO'su bile bu konuda dikkat çekici olarak Haber Gazetesi'ne demeçlerinde yer vermişti ve bahsetmişti.

Sosyal medyada ise Haber Gazetesi, hem Twitter hem de Facebook'ta farklılığını ve hızlı haberciliğini ortaya koyarak, 7/24 sosyal medyadan anlık ve güncel haber akışı sağlıyor. Ayrıca video haberciliğine önem vererek sosyal medyada aylık olarak hem Facebook hem de Twitter'dan yaklaşık 500 bine yakın video görüntülenme oranı yakalıyoruz.

Mobile gelince; Haber Gazetesi, şu an site trafiğinin %80'ini mobilden sağlıyor. Kullanıcıların mobil olarak daha fazla trafik sağladığı aşikar. Bu kapsamda Haber Gazetesi yeni mobil uygulamasını ilgili uygulama marketlerinde çıkartarak kullanıcıların cebine de girerek gereken ilgiyi de yakaladı.

Samsun'un en önemli markası olan Samsunspor, arama kelimelerinde Google haberlerde yıllardır hep en üst sırada yer alıyoruz. Hem yerel hem de ulusal haber sitelerinde Samsunspor kelimesini yıllardır kimseye kaptırmıyoruz. Haber Gazetesi, aylık 3 milyona yakın sayfa görüntülenmesi ile hem bölgeden hem de diğer il ve ülkelerden geniş bir kitleye ulaşıyor. Her ay bu rakam oranlarını artırarak aranma hacmini en iyi noktada sağlıyor.

Aylık yaklaşık 1 milyon oturum site ziyaretçi oranı yakalayan Haber Gazetesi, organik olarak trafik akışını sağlıyor. Hatta direkt habergazetesi.com.tr adresine giren günlük kişi sayısı 14 bini bulabiliyor. Ayda ise bu oran 200 bini geçebiliyor. Burada habergazetesi.com.tr adresini günlük z raporu alır gibi siteye girmeden günü bitirmeyen ziyaretçiler bu alışkanlığı sağlıyor. Hem marka bilinirliği hem de ziyaret alışkanlığı akıllara kazınmış durumda.

Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da birçok ziyaretçiye ulaşan Haber Gazetesi, gurbetçilere ulaşmada ilk tercih edilen haber sitelerinden biri olma özelliğini koruyor. Başlıca Fransa, Norveç, Almanya ve Amerika gibi ülkelerinden ciddi bir trafik akışı sağlanmakta.

Organik aramalarda yüksek oranda bir aranma hacmi yaratan Haber Gazetesi, internet ve sosyal medya kanallarından trafiği etkili bir şekilde yönetiyor. Gerçekleştirmiş olduğu canlı yayınlar, olaylar anbean Haber Gazetesi facebook sayfamızda da yer alıyor.

Haber Gazetesi, tecrübeli ve uzman ekip kadrosu ile doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile yayın hayatına devam ediyor. Özellikle Haber Gazetesi internet editör ekibimiz bu alanda özverili ve başarılı bir şekilde emek vererek çalışmalarını yürütüyor. Kendilerinin emekleri çok büyük. Başta Anıl olmak üzere, Ayşe ve Hande de emekleri için koca bir teşekkürü hak ediyorlar. Ayrıca bu zamana kadar Haber Gazetesi'nin buraya gelmesinde emekleri olan tüm herkesin de bir başarısı. Genel yayın yönetmenimizden, haber müdürüne, spor müdüründen, muhabirlere, geçmiş editör ekibinden, sosyal medya ekibimize kadar tüm medya çalışanlarının ve herkesin emeği çok büyük. Hepsine sonsuz teşekkürler. Bu hepimizin ortak başarısı. Her zaman takım ruhunu benimseyen Haber Gazetesi, hem internet hem de sosyal medyada hep en iyi noktaya oynayarak gelişimini sürdürecek.

Son olarak; biliyorsunuz ki günümüz medyası artık internet ve sosyal medya ortamında daha çok varlık göstererek dijital alanlarda yer alıyor. Yıllardır yürütmüş olduğumuz yayıncılık anlayışı ile hep üst sıralarda yerimizi konumlandırdık ve öyle de oldu. Bu haftaki köşe yazımda özet olarak Haber Gazetesi'nin internet ve sosyal medyada bazı önemli noktalarına temas etmek istedim.

Haber Gazetesi, bu anlayış ve vizyon ile ileriyi görerek dijital ve internet ortamına yatırımlarını sürdürerek emin adımlarla ilerlemeye devam edecek. Yine var olan gelişmeleri ve başarılarımızı köşemde yer veriyor olacağım. Bizi takipte kalın.

Serkan Eskalen