Rüşvet toplum ahlakını ve adaletini kemiren, devletleri yıkan Allah'ın ve Peygamberin lanetlediği bir çıkar sömürüsüdür.

Tarihimizde ilk rüşvetçi Başbakan ( nam-ı diğer Sadrazam) Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı ve Mihrimah Sultan'ın kocası Hırvat dönmesi olarak bilinen Rüstem Paşa'dır.

Bu adam Osmanlı tarihçileri tarafından, 'ibtida ebvab-ı rüşveti fetheden (rüşvet kapılarını ilk fetheden-açan) Sadr-ı azam olmakla nitelendirilmiştir.

Hatta Tarihçi Peçevi bu adam için, ' Vazı-ı irtişa (rüşveti koyucu) paşa demiştir.

Peçevi böyle demesine demiş ama yine de O'nun için, ' Mürteşilerin gayet ehl-i insafından idi (Rüşvet alanların gayet insaflılarından idi)' demiştir.

Bu kişi öldüğü zaman geride büyük bir servet bıraktığını söylemek herhalde abesle iştigal kabul edilir.

Sadr-ı azam rüşvet alır da Padişah almaz mı?

Bunun da hikayesi ilginçtir.

Üçüncü Murad Padişahtır. Dönemin sözü geçen vezirlerden Candaroğulları ya da İsfendiyaroğullarından Şemsi Paşa vardır. Şemsi Paşa mensubiyetiyle gurur duyduğu hanedanın Kastamonu yöresindeki ülkesi Osmanlılar tarafından zapt edilmiştir.

Bundan dolayı Osmanlılara karşı kini ve düşmanlığı vardır. Bunun için de Üçüncü Murad'ın para hırsından yararlanarak kırk bin altınlık bir rüşvet kabul ettirmiştir. Son derece büyük bir zevkle huzurdan ayrılıp çıktığında bu ahlaksızlığını şöyle anlatmıştır:

'Bugün Kızıl Ahmetlu intikamın Al-i Osman'dan aldım. Anlar bizim ocağımıza su koydukları gibi, ben dahi anların ocağını söndürecek bir başlangıç düzenledim. Rüşvete dadandırdım ve hatta kırk bin altın bir büyücek lokma idi, yutturdum. Bundan sonra bunlar rüşvet almaktan baş alamazlar ve rüşvet ile devletleri sebat bulmaz!'

Başımızı kaldırıp bir bakalım; bugünün Şemsi ve Rüstem Paşaları kimlerdir? Hangi bürokratlardır? Rüşveti sıradanlaştıran sözde milliyetçi ve İslamcılar kimlerdir?

Kan içiciler, devletin temeline dinamik koyduklarının farkında değiller mi? Bu milletin parasını meşru- gayrimeşru yollarla yiyen, milletin telefonlarına dahi cevap vermeyecek kadar alçalan ve bir kene gibi iktidarın yakasına yapışmış bu sözde bürokratlar kimlerdir?

Bu iktidar yaşamak istiyorsa öncelikle bunlardan, bu sahtekarlardan kurtulmalı, milleti kurtarmalıdır. Bu siyaset dönme ve devşirmelere dikkat edilmelidir. Selam ve sevgi ile…