1. yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyeti Birinci Büyük Millet Meclisi kurmuş, İkinci Büyük Millet Meclisi ise ilan etmiştir.

Ülkeyi düşman işgalinden temizleyen ve bunun sonucunda da saltanatı kaldırıp Cumhuriyet'e giden yolu açan Birinci Büyük Millet Meclisi'dir. Ve belirtelim ki, bu Meclis'te gayri müslim yoktur.

Buna rağmen belli iç ve dış güçler 96 yıl boyunca Müslümanları hep Cumhuriyet düşmanı ilan edegelmişlerdir.

Buradaki amaç gayet açıktır: Müslümanları devletten manen ve madden uzak tutmak, devlet ve millet kaynaşmasının önüne geçerek ülkenin kalkınmasını önlemektir.

Açıkça belirtelim ki, Müslümanların sorunu Cumhuriyetle değil, onu yöneten bazı yönetici ve yasalarladır.

Günümüz Türkiye'sinde Cumhuriyet'in Anayasa, yasa ve bazı yöneticilerinden rahatsız olmayan parti yok gibidir. En sağından en soluna kadar herkes Anayasa ve yasaları tartışmaktadır.

En sağından en soluna kadar bütün siyasiler ve siyasi partiler Cumhuriyet'in Anayasa ve yasalarını tartıştıkları zaman Cumhuriyet düşmanı olunmuyor da Müslümanlar tartıştıkları zaman mı olunuyor? Eğer bugünün Türkiye'sinde Cumhuriyetten söz edebiliyorsak bunu Müslümanlara borçluyuz.

Nasıl mı?

Özellikle soğuk savaş döneminde Müslüman- Milliyetçi aydın ve ahali direnmeseydi Marksistlerden Cumhuriyet, İslam ve hatta Marksistlerin- solcuların burjuva Kemal olarak adlandırdıkları ve paralardan adını kaldırdıkları Atatürk diye bir komutan mı kalırdı?

Müslümanların sorunu Cumhuriyet yada parlamento ile değil, Anayasa, yasalarladır.

'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' levhası altında Anayasa''nın ilk üç maddesinde sınırlama yapıldığı gibi İslamda da , 'Hüküm Allah'ındır' fermanı altında insan iradesine bırakmadığı sınırlayıcı hükümler var. Müslüman'ın sorunu burada başlar.

Müslüman , adı ne olursa olsun istişareye dayalı olan her sisteme açıktır. Bu nedenledir ki, esası istişare olan Cumhuriyet ile bir sorunu yoktur. Sorunu Anayasaldır. Bu konuda tüm siyasiler tartışmakta ve konsensüs sağlanamamaktadır. Ancak insanlar farklı hukuk anlayışlarından dolayı da Cumhuriyet ve vatan haini olmazlar.

Evet, Cumhuriyetin 96 yılında emeğimiz, kanımız, canımız ve alınterimiz vardır. Biz kurduk, biz koruyoruz. Kutluyorum…[email protected]