O tarifsiz şehit acısına rağmen ne büyük fedakarlık, ne büyük onur, ne büyük dik duruştur şehitlerimizin annelerinin kınalı kuzularını cennete uğurladıkları o asker selamı... Selam deyip geçmeyin, o asker selamı şehit annesinin şehit evladına verdiği kutlu selamdır. O son selamda şehit annelerinin metaneti ve gururu vardır. Bu vatan böyle şehit anneleriyle daha anlamlı ,daha kutsal. Ateşin düştüğü yerde en çok yanan yürek anne yüreğidir. Şehit annesinin yüreği yanarken şehit evladına verdiği asker selamı vatana,bayrağa,Kuran'a ,ezana bütün kutsal değerlerimize verilmiş anlamlı bir selamdır. O selamı veren annelerin eli öpülür, o anneler baş tacı yapılır. O anneler kahraman şehitlerimizin hepimize emanetleridir.

Suriye'nin Resulayn Barış Pınarı Harekatı bölgesinde daha önce teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Veteriner Uzman Çavuş İsmail Sarıcan, memleketi Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 1 Kasım 2019'da son yolculuğuna uğurlandı. Ateşin düştüğü yer adeta yangın yeri gibiyi. 30 yaşındaki şehit Uzman Çavuş İsmail Sarıcan evli ve 1 yaşında bir çocuk babasıydı. Hayalleri umutları gelece dair planlar vardı. Hepsi ama hepsi şimdi çok geride kaldı. Hatay'daki cenaze törenine mahşeri bir kalabalık katıldı .O kalabalığın içinde kendisini çok yalnız hisseden acılı bir anne vardı. İşte o anne kahraman şehidimizin biricik annesi ummuhan Sarıcan'dı. Adeta dünyası yıkılmış ve canı çok yanıyordu. Bir daha hiç görmeyeceğini bildiği şehit evladının acısı ile ayakta zor duruyordu. Evladının Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarken bir filim şeridi gibi doğumundan son yolculuğuna kadar olan dönem gözlerinin önünden geçmişti. Kolay değildi ,kolay olmayan bir uğurlamaya gelmişti.Ne acıdır ki saçının teline dokunmaya kıyamadığı oğlu hain bir bombanın patlası sonucunda yaşamdan kopmuştu. O uğurlamada acı ve gözyaşı vardı. Şehit annesine yakışan elbette hainleri sevindirmek değildi. Şehidin annesi Ummuhan Sarıcan'ın metaneti dik duruşu her türlü takdire değerdi. O hiçbir haini sevindirmedi şehidini son yolculuğuna uğurlarken oğluna verdiği asker selamı ateşin düştüğü yerde adeta bir onur abidesi oldu. Duygulanmamak o asker selamına selam durmamak olmaz. Şehidin annesi Ummuhan Sarıcan'ın oğlunu son yolculuğuna asker selamıyla uğurlarken verdiği mesaj yürekleri burktu.İşte o anne," Şehitler ölmez vatan bölünmez " diyordu. Anlamayan istediği kadar anlamasın.

Her gün şehit cenazesi kaldırıyoruz. Bu ülkede hepimiz bir bedel ödüyoruz. Bu vatan böyle vatan oluyor. Bu vatanı vatan yapan ortak değerlerimizden en önemlisi şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Şehitlerimizin ödediği bedel tartışmasız en değerli ve en kutsal olanıdır. Canlarını vatana feda eden kahramanlarımıza ve bu uğurda kahramanlık gösteren gazilerimize minnettarız. Şehitlerimizi büyüten emziren annelerine çok borcumuz var. Onlara asla vefasızlık yapmayalım. Vefamız şehit annelerinin asker selamına selam olsun.