Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla hakkında 4 yıl hapis istemi ile dava açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba'nın yargılandığı mahkemede berat etmesine en çok sevinenlerden birisi de şehit annesi olan 83 yaşındaki annem Bedriye Hamlı'dır.Çünkü şehit annesinin yargılanmasını hiçbir şekilde içine sindirememiştir. Şehit annesi kimseye hakaret etmez, hiçbir makama saygısızlık yapmaz düşüncesini taşımaktadır.

Annem ,şehit annesi Bedriye Hamlı hep şunları söylemiştir ;"Şehit acısını sadece yaşayan bilir. Şehit acısı başkasına masal gelir. Şehit acısının en ağır yükünü ömrünün sonuna kadar hangi yaşta olursa olsun hep şehit anneleri taşır.Neler yaşadığımızı neler çektiğimizi kimse bilemez. Kimse şehit annelerinin sözlerinde suç unsuru aramasın. Bu vatana biricik evladını şehit verip ,bütün acısına rağmen vatan sağ olsun diyen şehit annesi hiç suçlu olur mu? Şehit annelerinin dokunulmazlıkları yoktur ama çok şey söylemeye hakları vardır. Çünkü onlar annedir. Şehit annesi olmak herkese nasip oluyor mu? Onları yargı önüne çıkarmak sadece teröristleri sevindirir." Annemin bu sözlerine katılan da olur, katılmayan da olur. Ama söylediklerine şehit annelerinin katılmadığını ya da katılmayacağını düşünemiyorum. Şunu da bir şehit yakını olarak biliyorum ki ,hiçbir şehit annesi hiç kimseye hakaret etmez. Hiç bir makama da saygısızlık yapmaz. Eleştirileri de yaşadıkları acı gibi ağır olabilir. Bu böyledir ,bunu başka yönlere çekmek herkesi üzer. Yüreğinde asla sönmeyecek bir yangınla yaşamaya mahkum olan bir şehit annesinin acısından söylediği ağır sözler nedeniyle yargılanması vicdanları rahatsız eder. Zaten şehit anneleri yeteri kadar üzülmüş ve hep üzülmektedir. Biz onların acılarını biraz daha nasıl hafifletebiliriz onun peşinde olmalıyız. Bunu yaparsak, bunu başarırsak şehitlerimiz de , anneleri de huzur içerisinde olur. Bu aynı zamanda bir vefadır. Vefalı olmak güzel şeydir. Herkesi olumlu yönde etkiler. Umuyorum ve diliyorum şehit annelerinin yargı önüne çıkarılmadığı bir Türkiye'de yaşarız. Bu şu demek değildir; şehit annelerinin suç işleme özgürlükleri var. Yok böyle bir şey. Onlarında hukuka ve yargıya saygılı olduklarını unutmayalım. Canı yanan şehit annesi ne söylerse söylesin hakaret kabul etmek doğru değildir. Evladını bir daha hiç göremeyecek bir şehit annesi hepimizin annesidir. Onu anlamaya çalışmak zorunda değil miyiz? Bırakalım da istediği gibi feryat etsin. O kimseye hakaret etmez, o kimseye kötü söylemez. Onların şehit evlatları sayesinde bu vatanda özgür yaşıyoruz, şanlı bayrağımız gönderinde en yüksekte dalgalanıyor. Bundan daha anlamlı ve daha güzel ne olabilir. Onlara gerçekten çok vefa borcumuz var. Bunu hiç unutmasak hiç üzülmeyiz. Şehit annesini üzmek bu millete yakışmaz. Şehit Annesi Pakize Akbaba hakkındaki Mahkemenin berat kararı hepimizi sevindirdi. Hakimlerin vicdanları ile verdiği kararları saygıyla karşılıyoruz.

Her şeye rağmen ülkemiz şehit annelerinin baş tacı edildiği bir ülkedir. Milletimiz ve devletimiz şehidine ve gazisine sahip çıkmaktadır. Olması gerekende budur. Kimsenin bundan başka bir beklentisi de yoktur. Evladını bu cennet vatana ,bu şanlı bayrağa şehit veren ,sonra da evladım diyerek buz gibi bir mezar taşına kalan ömrünün sonuna kadar sarılan acılı bütün şehit annelerinin önünde sadece saygıyla eğilmek gerekir. Hepsi bu.