Samsun'da bu aralar en çok konuşulan konuların başında Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılması geliyor.

Çiftlik Caddesi 2014 yılının Nisan ayında trafiğe kapatıldı.

Yeniden trafiğe açılmadan önce Çiftlik Caddesi 2014 yılında neden trafiğe kapatıldı, sonrasında yapılan düzenlemeler için belediye kasasından kaç lira para harcandı bunu açıklamak gerekmez mi?.

Bir de bugün çiftlik caddesini yeniden trafiğe açmak için ne kadar para harcanacak ve trafiğe açılması kime ne kazandıracak?.

Artık Çiftlik Caddesi'nin trafiğe açılması kimseye bir şey kazandırmaz. Trafiğe açılması esnafın işlerini artırmaz.

Artık yüksek teknoloji çağındayız. İnsanlar evlerinde kahvelerini yudumlarken bilgisayarlarından ve cep telefonlarından alış veriş sitelerine giriyor, istedikleri renk ve modeli beğeniyor sipariş veriyor ve kapılarına kadar beğendikleri ürün geliyor. Ürünün rengini beğenmezse ya da bedeni olmazsa hiçbir ücret ödemeden değiştiriyor ve başka sipariş veriyor.

Artık evden alış veriş dönemi başladı.

Bunu tercih etmeyenler ne yapıyor derseniz onların tercihleri de genelde şehrin her tarafında yayılan AVM'ler değil mi?.

Bugün Samsun'da aktif hizmet veren 3 tane AVM var bir tane de Atakum'da açılışa hazır.

İnsanlar AVM'ye gidiyor bu yerlerde yazın soğuk kışın sıcak klimalar sonuna kadar açık. Çocukları için oyun alanları var alış veriş sonrasında ise yemek yiyecekleri ya da kahve içecekleri çok sayıda marka işyerleri var.

Geçmişte Çiftlik Caddesi'nde iş yeri sahipleri inanılmaz rakamlar istiyordu hava parası olarak ve işletmeciler de bu paraları vermek için adeta sıraya giriyordu.

Şimdi işyeri sahipleri işletmeciler çıkarsa bir daha kiracı bulamayız diye kira artırmıyor hatta indirime gidiyor.

Çiftlikte birkaç gün önce gezmeye çıktım inanılmaz sayıda hem de en güzel yerlerde boş dükkanlar var ve sayıları da hiç te az değil.

Artık Çiftlik Caddesi ticari alan olmaktan çıktı bunu kabullenmek lazım. Burası için farklı konseptler bulunmalı.

Burayı trafiğe açmak ve de bunun için referandum yapmak toplumdaki tabiriyle gaz almanın ötesine gitmez.