Cumhuriyet Halk Partisi'nde il başkanlığı seçimi öncesi gözler 26 Ocak tarihinde yapılacak olan İlkadım İlçe Kongresi'ne çevrildi.

Şu ana kadar Avukat Can Serter, Suat Keleş ve Suat Odabaş adaylıklarını açıklarken gözler mevcut başkan Fatih Türkel ile partinin ağır toplarından Müşfik Veysel Erdoğan'ın desteklediği iddia edilen Metin Telatar'a çevrildi.

Metin Telatar'ın il başkanlığına da adaylıkta ismi geçerken mevcut İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel'in yeniden ilçe başkanlığı için mi yoksa bir süredir çalışmalar yaptığı il başkanlığı için mi aday olacak bu belirsizlik te sürüyor.

Atakum seçimlerini Turgay Özçelik'in kazanmasından sonra CHP'de kartlar yeniden karılmaya başlandı.

İlkadım İlçe Yönetiminde yer alan ve genç yaşına rağmen siyasette büyük karşılık bulan Can Serter mevcut adaylar arasında seçime güçlü giriyor.

Cuma günü CHP genel merkezinde bir dizi görüşmeler yapması beklenilen Fatih Türkel Ankara'dan hangi talimatla dönecek.

Türkel'e sen İlkadım'da devam et denebilir, İlkadım'ı bırak ile aday ol denilebilir ya da bir süre dinlen de denilebilir.

Fatin Türkel'e söylenecek cümleye göre Metin Telatar da nereye aday olacağı ya da aday olup olmayacağını karar verir sanırım.

Peki, bu denklemde CHP'nin Samsun'daki tek belediye başkanı olan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci nasıl bir pozisyon alacak.

Cemil Deveci tarafsız kalabilir mi bence kalmaz ve zaten kalmaması da lazım.

Her dönem her ilçede delege üzerinde özel bir yeri olan Müşfik Veysel Erdoğan tarafsız kalabilir mi ben ce asla kalamaz. Hatta çalışmalara başlamıştır ki bu da son derece doğal.

Geçmiş dönemde belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapan Suat Binici tarafsız kalır mı kalmaz ama artık ne kadar etkili olur bu tartışılır.

Atakum'da Turgay Özçelik ile beraber hareket eden kimler se İlkadım'da da etkili olursa il başkanı o gruptan çıkar.

Onun için İlkadım önemli.

İmamoğlu ile başlayan gençlik rüzgarı Samsun'da da esip Can Serter kazanır mı yoksa gelenekçiler ve il üzerine hesap yapanlar mı kazanır ya da farkı bir isim aradan sıyrılır mı bekleyip göreceğiz.

Ama seçime daha uzun bir süre var birleşmeler ayrışmalar ya de yeni aktörler de sahaya inebilir. Bekleyip göreceğiz.