Samsun'da Çiftlik Caddesi'nin yeniden trafiğe açılması, parkomat, santral ve ilçe başkanlarının görevden alınması şu ana kadar atanamaması gibi sığ konuları konuşulurken Samsun Barosu'nun ya da baroya kayıtlı avukat arkadaşların başlattığı kitap ve kitap okuma farkındalığı öne çıkartan muhteşem etkinliği es geçtik.

Bir süredir başta Baro Başkanı Sayın Kerami Gürbüz ve birçok avukat arkadaşımın sosyal medya hesaplarından bakıyorum sayelerinde çok sayıda yararlı kitabı not aldım ve yakın zamanda açılacak olan kitap fuarını iple çekiyorum.

Peki nedir bu etkinlik diye sorarsanız dilimin döndüğü kadar anlatayım.

Bir kişi 7 gün boyunca sosyal medyadan bugüne kadar okuduğu kitapların isimlerini yazıyor görsellerini paylaşıyor. Sonrasında da bir başka ismi aynı yöntemi uygulaması için etkinliğe davet ediyor.

Kartopu misali arttı gitti bu etkinlik ve halen devam ediyor.

Bu çok önemli…

Neden önemli biraz anlatayım.

Sosyal medyaya hapsolmuş, cep telefonu ve tabletlerin içinde bir hayatı yaşayan nesillerin olduğu dönemde Samsun Barosu yeniden kitapların o güzel kokusunu, dışarda yağmur yağarken kahveni yanına alıp cam kenarında kitap okumanın keyfini, daha saygılı ve hoşgörülü bir nesil yetiştirmenin okumaktan geçtiğini yeniden hatırlattı.

Artık insanların birbirlerine günaydın demeyi çok gördüğü bir dönemden geçiyoruz.

Onun için bu etkinlik çok değerli.

Sayın Kerami Gürbüz kabul ederseniz bu etkinlikle ilgili bir küçük tavsiyem olacak.

Bu harika etkinliğin finalini bu etkinliğe yakışır yapılmalı diye düşünüyorum.

Bu etkinliğe katılan herkes okuduğu bir kitabı hediye etsin ve ya bir okula ya da avukatlar odasına güzel ve çeşitliliği bol bir kütüphane oluşsun. Bu sayede herkese kitap okuması için geniş seçimli bir imkan da sunulmuş olur.

Bir kişi bilgeyi evinde ziyaret etmiş. Bilgenin kitaplarla dolu kütüphanesini görünce bunların hepsini okuyup okumadığını sormuş. Bilge ise birçoğunu okuduğunu söylemiş. Ziyaret eden kişi peki bu kadar okudunuz da ne öğrendiniz demiş. Bilge ise hiçbir şey bilmediğimi öğrendim demiş. Ziyaretçi o zaman neden okuyorsun dediğinde bilge, daha ne kadar çok şey bilmediğim merak ediyorum demiş.

Kitap okumak bu kadar önemli işte…