2020 yılına girdiğimiz ilk günden beri Suriye'den gelen şehit haberleri en başta şehitlerimizin annelerinin olmak üzere hepimizin yüreğini yakmaya devam ediyor. Bir günde 5 şehit haberi almak ,5 ocağa şehit ateşinin düştüğünü bilmek, tarifsiz bir acıyla canımızı acıtıyor. Ne zaman biteceğini bilmediğimiz Suriye'de devam eden kirli bir savaşın içerisinde gül yüzlü vatan evlatlarının şehadete yürüyüşü şehit annelerinin yavrum feryadını her yerde yükseltiyor. Canı acımayan ,canı yanmayan ne kadar hain varsa bu kirli savaşı körüklemeye devam ediyor. Kara toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi sıralanan şehit vatan evlatları bizim canlarımız ,bizim kanlarımız. Bunu görmeyen gözler kör olsun. Şehit annesinin yavrum feryadını duymayan kulaklar sağır olsun.

Türk bayrağına sarılı tabutlarla birer birer şehitler geliyor ,bu vatanın her karış toprağına şehitler can oluyor. Bu yüzden acımız tarifsiz ,bu yüzden kalbimiz ağır yaralı. Kahraman vatan evlatlarını kalleşçe şehit eden hain eller kırılmadıkça ne acımız azalır ,ne de şehitlerimize olan borçlarımızı ödeyebiliriz. Bir güne 5 şehit bırakmak, öyle kolay değil. Her şehidimizin acılı annesinin yavrum feryadı kalbimize ok gibi saplanırken yediğimiz ekmeğin ,içtiğimiz suyun tadı aynı olabilir mi? Gül yüzlü vatan evlatları şehadete yürürken farkında olmamak mümkün mü? Suriye'de ya da başka bir yerde vatan için, bayrak için can veren kahramanlarımızın fedakarlıklarını asla yok sayamayız. O kahramanlar ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda ülkemizin huzuru için canlarını feda ederken şehit annelerinin yavrum feryadına yürek dayanır mı? 10 Şubat 2020 günü Suriye'de rejim yanlılarının TSK'nın İdlib'deki gözlem noktasına saldırısında şehit düşen 5 kınalı kuzumuzun Türk bayrağına sarılı tabutları babaevlerinin önüne getirildiğinde anneleriyle gerçekleşen son buluşması sözün bittiği kıyametin koptuğu andır. Şehit annelerinin yavrum feryadı 24 saat boyunca arşa yükselirken hangi hain bu coğrafyada huzur içerisinde olabilir? Hangi hain uykuları kaçmadan rahat uyuyabilir?

İdlib'de şehit düşen 5 kahraman askerimizin isimlerini yine vatan toprağında şehitler tepesine yazıyoruz. İşte o kahramanlarımız; Şehit P.Uzm.Onb. Davut ÖZCAN (Kırıkkale),Şehit P.Uzm.Onb. İbrahim ALBAYRAK (Kayseri),Şehit P.Uzm.Onb. İbrahim Halil AÇIKGÖZ (Gaziantep),Şehit P.Uzm.Onb. Enes ALPER (Niğde),Şehit P.Uzm.Onb. Fatih SAYLAK (Kahramanmaraş) .O kahramanları unutana ,unutturana bu cennet vatanın ekmeği, suyu herşeyi haram olsun. Şehit annelerinin yavrum feryadı bu uğurda ödenen bedelin ne kadar ağır bir bedel olduğunu fazlası ile anlatıyor .Gül yüzlü çocuklarını vatan toprağına emanet eden şehit annelerinin hakları ödenmez. Kalan bir ömür tarifsiz bir acıyla nasıl yaşanacak? Bunu düşünmek bile acı veriyor! Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah'ım ; Yavrum diye feryat eden şehitlerimizin annelerine dayanma gücü ver.