Samsunsporumuz cumartesi günü sezonun belki de en önemli karşılaşmasına çıkacak. Şampiyonluk yarışındaki en ciddi rakibimiz Manisa FK ile Manisa'da karşılaşacağız.

Kazanmamız halinde hem puan farkını 5'e yükseltecek hem de ikili averajda avantajlı konuma geleceğiz. Kaybedersek yarıştan kopmuş olmayacak, sadece 1 puan geriye düşmüş olacağız. Geçen sezondan tecrübe ettiğimiz gibi, rakibin sürpriz puan kayıpları olabileceği için son ana kadar mücadeleyi bırakmamak gerekiyor.

Ertuğrul Hoca'nın da ifade ettiği gibi onların bizi yenmek zorunda olduğu bir maça çıkacağız. Dolayısıyla psikolojik baskıyı onlar daha üst düzeyde yaşayacaklar. Bunu avantaja çevirebiliriz.

Oyunun başlamasıyla birlikte topa daha çok sahip olup daha çok pozisyona girmek isteyen tarafın Manisa FK olmasını bekliyorum. Özellikle kanatlardaki etkili silahlarını kullanmak isteyeceklerdir. Bu açıdan bek oyuncularımıza fazlasıyla iş düşüyor.

Son karşılaşmalarda fazlasıyla pozisyon verdiğimiz sol kanatta görev alan Gökhan Meral bu maçta kart cezası nedeniyle görev almayacak. Yerine akla gelen ilk isim Ramazan ise son Afyon karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmıştı. Bu maçta onu da izleyemeyeceğiz. Dolayısıyla kanatları çok iyi çalışan bir ekibe karşı sol bek konusunda yaşadığımız bu sıkıntı zayıf noktamız olacak.

Manisa FK kalemize yüklenerek baskı kurmaya çalışacak ama bunu kaptığımız topları hızlı kullanarak, gerideki boş alanları değerlendirerek fırsata çevirebiliriz. Bu açıdan baktığımızda; top kapma becerileri ile özellikle Ferhat Çulcuoğlu, Muhsin Yıldırım ve Gökhan Alsan'a, kazanılan topu ileriye taşımak için de hızlı kanat oyuncularına ihtiyacımız olacak.

Bu noktada, son haftalardaki formsuzluğu nedeniyle forma şansı bulamayan İlyas Kubilay Yavuz için bir parantez açmak isterim. Gününde bir Kubilay kilit pasları ve cepheden etkili şutları ile skor bulmamızı sağlayabilir. Fakat savunmaya pek katkı sunmadığı için bu karşılaşmada hocanın Kubilay'ı yine ilk 11 yerine hamle oyuncusu olarak kullanacağını sanıyorum.

Takımın gol yükünü önemli ölçüde çeken Bahattin Köse'nin de dribbling özelliğine bu maçta ihtiyaç duyabiliriz. Bu açıdan Bahattin ileri uçta değil, kanatta değerlendirilebilir.

Biz saha dışından gördüklerimiz kadarıyla yorum yapıyoruz ama elbette en doğru kararı 7/24 takımla birlikte zaman geçiren Ertuğrul Hoca verecektir.

Bir diğer nokta; protokol tribünü. Sahada futbolcular üstüne düşeni yapacaktır zaten ama protokol tribününde de etkin olmamız gerekir. Hatırlayacağınız gibi ilk maçta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı da Samsun'da yerini almıştı. Bizim de yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla, şehrin ileri gelenleriyle orada tam kadro yer alıp şampiyonluğu ne kadar istediğimizi göstermemiz gerekir.

"Nerede olursan ol,

İçerde, dışarda, derste, sırada,

Yürü üstüne - üstüne,

Tükür yüzüne celladın,

Fırsatçının, fesatçının, hayının…

Dayan kitap ile

Dayan iş ile.

Tırnak ile, diş ile,

Umut ile, sevda ile, düş ile

Dayan rüsva etme beni.

..

Bir umudum sende,

Anlıyor musun?"

Ahmed Arif