Şehit acısına nasıl dayanılır? Şehit acısına nasıl sabır gösterilir? Bunun bir tarifi yok. Ateş sadece düştüğü yeri yakıyor. Kimse kimseye masal anlatmasın, kimse ucuz kahramanlık yapmasın. Kendi adıma söylüyorum bir şehit yakını olarak 28 yıldır hiçbir villadan, hiçbir lüks konuttan şehit cenazesi uğurladığımızı hatırlamıyorum. Şehitlik sadece fakirin hakkıymış gibi şehadete koşanların tamamına yakını az ve orta gelir kısmına mensup ailelerin fedakar çocukları! Hiç şüphesiz şehitlerimizin tamamı ile gurur duyuyoruz. Gül yüzlü vatan evlatlarının hayallerini, umutlarını, yaşamlarını yarım bırakıp aramızdan ayrılmalarına elbette çok üzülüyoruz. Onların annelerinin ,babalarının, eşlerinin, kardeşlerinin ,çocuklarının nasıl büyük bir acıyla yaşama tutunmaya çalıştıklarını ve bu süreçte hangi acıları yaşadıklarını ,bazen nasıl baş edemediklerini de biliyoruz. Bu yüzden evlere şehit ateşi düşürenleri affetmiyor ve Allaha havale ediyoruz.
Zannedilmesin ki şehitlerimiz sahipsiz. Her şehidimizin acısı sadece ailesinin değil, Yüce Türk Milletinin de canını yakmaktadır. Şehit acısı ile canı yanan bir millete kimse dur diyemez. İdlib'de ateşkes için bulunan Türk askerini şehit etmeye devam etmek çılgınlıktır. İdlib'den gelen her şehit haberi canımızı yakarken içimizdeki isyanı da artırmaktadır. Sabrımız ve metanetimiz sayesinde bugünlere gelindi. Kimse zannetmesin ki bu böyle devam eder. Yüreğimizdeki şehit acısı İblid'i yıkar. Eğer her gün İdlib'ten şehit haberi gelecekse yıkılsın İdlib. Türk askerine dokunan her el koparılsın. Vatan evlatları İdlib'te şehit düşerken orada olması gereken askerlik yaşındaki Suriyeli gençler Türkiye'de hava atmasın. Şehit yakınları olarak bu durum kanımıza dokunuyor. Türk askeri barış için huzur için Suriye'de görev yaparken ülkemizde yaşanan bazı gerçekleri de görmek zorundayız. Türkiye askerlik yaşındaki Suriyeli gençlerin nargile fokurdatma yeri değildir. Eğer bunları görmezden gelirsek bugüne kadar yaşadığımız bu süreçte Suriye'de şehit düşen 500'den fazla vatan evladı hepimizin yakasına yapışır. Şehitlerimizin kemiklerini kimse sızlatamaz buna kimsede müsaade etmez. Bunun için yıkılsın İdlib. Suriye'yi adeta bataklık haline getiren süper güçler Suriye'de verdiğimiz her şehidimizin de gerçek katilidir. Ne Amerika, ne Rusya ikisi de ikili oynuyor. Büyük oyun ,büyük hesap var. Suriye'nin doğal kaynakları yağmalanıyor daha da ilerisi gasp ediliyor. .Suriye'de askerlerinin burnu dahi kanamayan süper güçler iç savaşa çanak tutuyor. Görmüyor, bilmiyor olabilir miyiz? Bizim askerimiz şehit düşmeye devam edecekse yıkılsın İdlib.
Bu vatanın kahraman evlatları ,vatanları için insanlık için canlarını ortaya koyarak bedel ödemeye devam ediyorlar. Kınalı kuzularımızı kimse sahipsiz görmesin. Türk milleti evladını hiçbir yerde yalnız bırakmaz. Suriye'de askerlerimize tuzak kuranlar misliyle bedelini öder. Bu bedeli ödemeye başladıklarını da görüyoruz. Türk askerinin kanı yerde kalmaz.20 Şubat 2020'de İdlib'te hava saldırısında şehadet şerbeti içen Gaziantepli Tankçı Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk'ün (25) ve Hataylı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları'nın (24) acı haberi bir kez daha hepimize İdlib'te neler oluyor dedirtmiştir. Başta şehitlerimizin ailelerinin olmak üzere Türk milletinin başı sağolsun, başımız sağ olsun. Bu vatan için ödenen bedelin can olduğunu unutmuyoruz Bu yüzden İdlib yıkılsın. Şehitlerimizin kanları hiçbir şekilde yerde bırakılmasın.