Samsun şehrini profesyonel ligler düzeyinde temsil eden sadece bir takım olması, futbol şehri olarak bilinen Samsun için dezavantaj yaratan bir durum. Zira şehirdeki amatör kulüplerde yetişen pek çok yetenekli genç, Samsunspor tarafından değerlendirilmediği veya değerlendirilemediği için futbol hayatlarını başka şehirlerde geçirmek durumunda kaldı yıllar boyunca.

Pek çoğunu farklı kulüplerde 55 numaralı formayı başarıyla terletirken izledik.

Bunun yanında, Samsunspor'da forma şansı bulamayan genç yeteneklerimiz de ya kiralık olarak ya da bonservisleriyle birlikte başka kulüplere verildi.

Örneğin, geçen sezon kadroda bulunan Berat Boz süre alıp deneyim kazanması için Erbaaspor'a kiralandı.

Aynı şekilde Samsunspor altyapısından yetişip, A takım kadrosunda da bulunmasına rağmen beklentileri karşılayamayan Alperen Pak'ı Tarsus İdman Yurdu, Burhan Arman'ı da Ergene Velimeşespor formasıyla izliyoruz bu sezon.

Geçen sezon başında transfer edildikten sonra lig maçlarında neredeyse hiç süre alamayan Metincan Cici, şu an Kırmızı Grup'ta yer alan GMG Kastamonuspor'u sırtlayan en önemli isim.

Örnekleri fazlasıyla çoğaltmak mümkün.

Samsunspor altyapısından yetişen veya yatırım amaçlı transfer edilen gençlerin oynayıp deneyim kazanması için, Samsun'un profesyonel liglerde en az bir takımla daha temsil edilmesi gerekir.

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin pilot takımı Hacettepe ve İttifak Holding Konyaspor'un pilot takımı 1922 Konyaspor şu an 2.Lig Beyaz Grup'ta bizimle birlikte mücadele etmekteler.

Süper Lig'e çıkmış ve büyük hedefler peşinde koşan bir Samsunspor'un da en az 2.Lig düzeyinde bir pilot takımı olması gerektiğine inanıyorum.

Şehrimizi Bölgesel Amatör Lig 4.Grupta temsil eden takımlarımızdan Çarşambaspor ve Atakum Belediyespor ilk iki sırayı paylaşarak oldukça başarılı bir grafik çiziyorlar. Özellikle Çarşambaspor en yakın rakibine 15 puan fark atarak 3.Lig yolunda oldukça iddialı ilerliyor.

Profesyonel liglerde yer alan bir Çarşambaspor, bu şehrin gelecek vaat eden gençleri için iyi bir alternatif olarak Samsun futboluna büyük katkı sağlayacaktır.

Yüksel Yıldırım öncülüğünde küllerinden doğan ve uzun vadeli planlar yapar hale gelen Samsunsporumuzun da ilerleyen dönemlerde Çarşambaspor gibi, Atakum Belediyespor gibi bu şehrin takımlarına altyapı yatırımları açısından ihtiyacı olacaktır.

Samsunspor'un içinde bulunduğu bu atılım sürecine şehrin diğer kulüplerini de dahil edebilirsek, bu seneki mottomuz olan 'Birlikte yükseleceğiz.' sözü daha da anlam kazanır.