Suriye'nin İdlib bölgesinden gelen şehit haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. İblid'de yaşanan insanlık dramının faturasını ne ABD ne de Rusya ödemiyor . Suriye'deki kirli savaşın en ağır bedelini üzerlerine bomba yağdırılan sivil halk ödüyor. Onlara koruma kalkanı olan Türk askeri zaman zaman Suriye Rejim güçlerinin hedefi olmaya devam ediyor. Ne acıdır ki, Suriye hava sahasını bize kullandırmayan süper güçlerin gözleri önünde Mehmetçiklerimiz şehit düşmeye devam ediyor .Elbette kanları yerde bırakılmıyor. Ama ne e olursa olsun ,Suriye'den gelen her şehit haberi canımızı çok acıtıyor.26 Şubat 2020 'de Suriye'nin İdlib bölgesinde yine askerlerimiz şehit düştü ,gazi oldu. Şehit düşen askerlerimizin baba ocaklarına düşen ateş nefesimizi kesti. Sözün bittiği yerde olup ,acıya ortak olmak hiçte kolay değil.
26 Şubat 2020'de Samsun yine şehit ateşi ile sarsıldı. Bu defa şehit ateşi Samsun'un Alaçam ilçesine düştü. Samsun'un Alaçam İlçesi Umutlu mahallesinden İstihkam Uzman Onbaşı Şükrü Elibol Suriye'de şehadet şerbeti içti. Biz bu acıyı sevmiyoruz. Biz bu acıya hiç alışamadık. Her şeye rağmen hiçbir şehidimizi yalnız bırakmadık. Sonsuzluğa uğurladığımız şehitlerimiz her defasında canımızı çok acıttı. Alaçam ilçe merkezinden yaklaşık 45 dakikalık yolculuk sonrasında ateşin düştüğü yer olan karlı dağların zirvesine Umutlu mahallesindeki şehidin babaevine ulaştık. Bugüne kadar ben dahil cenazeye katılanların çoğunun hiç gitmediği hiç görmediği bir köydeki şehit evinin bahçesindeki mahşeri kalabalığın içinde olmak hepimizi kahretti. Şehidimiz 27 yaşında ve evliydi. Şehidin eşi 8 aylık hamileydi. Bir kız çocukları olacaktı. Ne acıdır ki baba olmayı beklerken bir vatan evladı daha şehit oldu. Yarım kalan hayatlar ,yarım kalan hayaller; Alaçam'ın umutlu mahallesinde ansızın umutsuzluğa dönüştü .Oysaki şehidin doğacak kızı Zeynep güzel günler adına taze bir umuttu. Kahraman bir şehidimizi daha sonsuzluğa uğurladığımız o mahşeri kalabalık köyü terk edip gittiğinde, şehit ailesi bütün acılarıyla tek başına kaldı. Bunun ne kadar yoğun bir acı olduğunu en iyi bilenlerden birisiyim. Çünkü bende bir şehit yakınıyım .Allah şehidimizin ailesine sabır ve metanet versin. Canınızdan bir canı kendi ellerinizle kara toprağın kara bağrına bırakmak, sonrada evinize onsuz dönmek hiç kolay değil. Biz 28 yıldır şehidimiz dönecek diye bekliyoruz.
Samsun'un Alaçam ilçesinin Umutlu mahallesinden bir şehidimizi daha sonsuzluğa uğurlamanın ağır yükü altındayız. Şehidimiz İstihkam Uzman Onbaşı Şükrü Elibol'a uğurlar olsun diyoruz. Sen ne güzel askersin ki Regaip kandilinde hakka kavuşuyorsun. Şehidim yolun açık ruhun şad mekanın cennet olsun. Seni unutanın ,unutturanın kanı kurusun, kalbi dursun. Şehidimizin ailesine ve Yüce Türk Milletine sabır ve metanet diliyorum. Başımız sağolsun.


NOT:27.02.2020'de Suriye rejim güçleri tarafından haince şehit edilen 33 askerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve yüce Türk Milletine baş sağlığı diliyorum. Başımız sağolsun.