Ölüme yürümek öyle kolay değilmiş? Koronavirüs gerçeği küresel ölçekte bunu hepimize bir kez daha gösterdi. Bu ölümcül salgın hastalığın pençesine düşmemek için evlerimizde bile tedbiri elden bırakmıyoruz. Bazen en sevdiklerimizden bile kaçar olduk. Doğrusu can öyle kolay vazgeçilecek şey değilmiş. Bu süreçte bilim insanlarından gelecek bir müjdeyi bekliyoruz. Hepimizin biraz daha yaşamak için öncelikleri varmış. Herkes bir şeyleri düşünüyor. Hepimizin gelecek günlerde görmek istediği güzel günler varmış. Kimse Koronovirüs karşısında kendisinin çok güvende olduğunu düşünemiyor. Bu bulaşıcı hastalığın kurbanı olmamak için tedbirler alıyoruz. Canımızı ve sevdiklerimizi korumak adına cenaze törenlerinden bile uzak duruyoruz. Çünkü biliyoruz ki ölüme yürümek öyle kolay değil.
Ama bu ülkede bizim için her zaman her şart altında gerektiğinde gözünü hiç kırpmadan ölüme yürüyen kahraman vatan evlatları var. O kahraman vatan evlatlarının bu ülkenin askerleri ve polisleri olduğunu hiç unutmayalım. Biz sadece evlerimizde kendi canlarımızın derdine düşmüşken, onlar aynı görev anlayışı ile içtikleri yemine sadık kalarak ülkemizin ve mazlum milletlerin can güvenliklerini sağlamak ve hainleri ülkemize sokmamak adına elleri tetikte görevlerini yapıyorlar. Bir taraflarında hainler, bir taraflarında Koronavirüs salgını onlar hepsiyle başetmek adına her yerdeler. Biliyorlar ki kimse evlerinden çıkmasalar bile Koronavirüsten bile daha tehlikeli olan teröristler her fırsatı değerlendirmenin ve kalleşlik yapmanın peşindedir. Böyle zor günlerde milletimizi arkadan hançerleme peşinde olanlar derslerini almaya devam edeceklerdir. Güvenlik kuvvetlerimiz hiçbir yerde terör örgütlerine göz açtırmamak adına aynı kararlılıkla görevini yapmaktadır. Terör örgütlerinin barındığı barınacağı var sayılan her noktada vatan evlatları huzurumuz ve güvenliğimiz için elleri tetikte görevini yapmaktadır. Askerler görev yaptıkları her yeri vatan bilip vatanız uğrunda can vermeye devam ediyorlar.Ne acıdır ki 18 Mart Şehitler Günü kutlamalarını bile Koronavirüs salgını nedeniyle sembolik kutlamışken, eli silahlı hainler boş durmadılar.19 Mart 2020 günü Suriye'den gelen 2 şehit haberi canımızı Virüsten beter yaktı. Suriye, İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde radikal gruplar tarafından düzenlenen saldırı sonucu Sivaslı Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Nayir ve Kahramanmaraş Elbistanlı Piyade Uzman Onbaşı Oğuzhan Taş (28) şehit düştü. Şehitlerimizin cenazeleri memleketlerinde Koronavirüs önlemleri altında düzenlenen törenlerle gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandılar. Türkiye tarihinde ilk kez şehitlerimizin cenazeleri bir salgın hastalık riski nedeniyle sınırlı sayıda katılanlarla özel önlemler altında vatan toprağına emanet edildiler. Tören alanına giren vatandaşlara, İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, el dezenfektanı, maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirildi. Bu süreçte gerçekleştirilen şehit cenaze törenleri hepimize gösterdi ki, bu yaşadıklarımıza sebep olan küresel düşmanlarımız ve hainler Koronavirüs'ten çok daha kötüler ve tehlikeliler.
Türkiye gerçekten büyük bir sınavdan geçiyor hem hainlerle, hem de salgın hastalıkla büyük bir mücadele ediyoruz. Hainlerin karşısına güvenlik kuvvetlerimizle, Koronavirüs salgının ve benzerlerinin karşısına da sağlık çalışanlarımızla dikiliyoruz. Güvenlik kuvvetlerimize ve sağlık çalışanlarımıza selam olsun. Önce vatan demenin ve önce sağlık demenin bedelini birileri bizim için ödüyor. Bunun farkında mıyız? Ya da bunun ne kadar farkındayız? Güvenlik kuvvetlerimize ve sağlık çalışanlarımıza minnettarız.