Dünyayı kasıp kavuran Covid 19 ülkemizde de etkisini sürdürmeye devam ediyor.
Covid 19'un ilk çıktığı dönemlerde bana bir şey olmaz diye sabahın köründe kendini sokaklara atanlar şimdi her akşam ölenlerin sayılarını görmeye başlayınca evden dışarı çıkmamaya başladı.

Covid 19 gelene kadar yurt işi ve yurt dışında tatil rezervasyonları yapanlar, yaz gelse de yeni arabalar alsam, 4 odalı evler yetmez 5 odalı yeni evler alsam, yeni eşyalar alıp eskilerini kapının önüne koysam diyenler şimdi Allah'ın kendilerine verdiği ve hiçbir ücret istemediği nefesi vücutlarında tutmak için tüm servetlerini vermeye hazır bekliyorlar.
Covid 19 insanların hayatını değiştirecek. Artık insanlar hayatlarının merkezine milyarlık arabaları, milyarlık evleri, dünyanın bir ucundaki tatil yerlerini ya da daha farklı lüksleri koymayacak koymamalı.
Artık geçerli olan sağlıklı yaşamak hayatlarına az ama kaliteli insan sokmak ve de çocuklarını geleceğin mesleklerine yöneltip en az 2 yabancı dil bilen bir nesil yetiştirmek zorunda.
Dünya bu tür virüslere hazırlıklı olmalı.
8 milyarlık nüfus bu dünyaya çok geliyor. Büyük geçlerin hedefi bu 3 milyarlara geçmek ve hayat kalitelisini daha yukarılara çekmek.
Zaten bunu da söylemekten hiç geri kalmıyorlar.
Tabi inançlar ve manevi değerler de çok önemli.

Kısacası Covid 19 insanların yaşam şekillerini değiştirdi ve değiştirmeye devam edecek.
Kaliteliyi ve mutluluğu lüks yaşamda bulanlar şimdi tüm servetlerini ayakta kalmak için harcamaya hazır.
Bu da şunu gösteriyor artık kalite parada ve lükste değil sağlıklı yaşam, iyilik yapmak ve donanımlı nesiller yetiştirmekten geçecek.