Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün ne dün ,ne de bugün askerlik mesleği hiçbir şekilde yan gelip yatma mesleği olmamıştır. Türk Milletinin gözbebeği Türk Askeri savaş zamanı savaşın gerektirdiği şekilde , barış zamanı barışın gerektirdiği şekilde vatanına ve milletine hizmet etmiş bu uğurda canla başla görevini yapmıştır. Her şart altında görevini yapabilmek için sürekli kendisini yenilemiş ,her fırsatta zor şartlara hazırlık yapmıştır. Askeri eğitim askerlik mesleğinin vazgeçilmezidir. Uzm.J.IV.Kad.Çvş. YILMAZ Güneş askerlik mesleğini seçmiş başarılı bir askerdir.Her başarılı asker gibi başarılarını aldığı askeri eğitimlere borçludur. Operasyon yoksa eğitim vardır. Eğitim her türlü olumsuzluğa hazırlıklı olmak ,barışı korumak ,yaşamak ve yaşatmak içindir. 17 Mart 2020 tarihinde JAK - Jandarma Arama Kurtarma Ekibi'nde görevli iken Tunceli Munzur Çayı Anafarta mevkiinde, askeri eğitim esnasında botun devrilmesi sonucu botta bulunan 4 Kahraman Askeri Personelden 3'ü kurtulmuş, Uzm.J.IV.Kad.Çvş. YILMAZ Güneş maalesef akıntıya kapılarak kaybolmuştur. Kahraman Uzm.J.IV.Kad.Çvş. Yılmaz Güneş'in naaşına, tam 44 gün sonra 29 Nisan 2020'de kaybolduğu yerden 15 km. uzaklıktaki Uzunçayır Baraj gölünde dalgıçlar tarafından ulaşıldı. Şehit Uzm.J.IV.Kad.Çvş. Yılmaz Güneş 36 yaşında ve evliydi.


Şehit Uzm.J.IV.Kad.Çvş. Yılmaz Güneş ,Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timinin en tecrübeli ve başarılı yiğitlerindendi. Tam 44 gün süren acı bir bekleyişin sonucunda naaşına ulaşılabilen Şehit Uzm.J.IV.Kad.Çvş. Yılmaz Güneş'in ailesinin 44 gün boyunca yaşadıklarını ,neler hissettiklerini düşünmek hiç şüphesiz yüreği taş olanlara bile büyük bir acı yaşatıyor.44 gün beklemek ve sonrasında memlekete Türk Bayrağına sarılı bir naaşla dönüş yapmak kolay değil. Kolay olmayan bir yolculuğa şehadete yürümüş bir kahramanla aynı uçakla birlikte uçan bir anne ,bir eş olmak ona kavuşana kadar sürecek büyük bir acının tamda içine düşmektir. Benzer bir yolculuğu yapmış bir şehit yakını olarak temenni ediyorum ki bu acımız son olsun. Biliyorum bu dünya yerinde durduğu sürece bu son şehit acımız olmayacak ama ben bu dileğimi tekrarlamak istiyorum. İyi şeyler dilemek belki de rahatlatıyor ,bu yüzden iyi şeylerde ısrar ediyorum. Yaşadığımız coğrafyanın sadece haini değil, kendisi de çok zor. Munzur çayı kahraman Uzm.J.IV.Kad.Çvş. YILMAZ Güneş'i yutmasaydı şimdi yaşıyor olacaktı. Adına ister kader diyelim, ister başka bir yakıştırma yapalım gerçek değişmiyor. Hakka yürümenin belki de en rahatlatanı şehadet şerbeti içmektir. Kim bilir ,kim bu acıyı sinesine bir ömür koyar? Ateşin düştüğü yürekler canımızı acıtırken elimizden bir şey gelmiyor olması büyük bir çaresizliktir. Bu çaresizliğe teslim olamayız. Çare şehidimizin ve ailesinin yanında olmak ,yanında olabilmektir. Bunu başarabilirsek , şehidimiz vatan toprağında sonsuza kadar rahat uyuyacaktır.
Kahramanmaraş doğumlu olan Şehit Uzman Jandarma Yılmaz Güneş'in naaşı Elazığ'daki törenin ardından uçakla Ankara'ya gönderildi. Geride sevdasını ve hayallerini bırakan Şehit Uzm.J.IV.Kad.Çvş. Yılmaz Güneş yiğidimizin son yolculuğunda eşi Gülnur Güneş törene eşinin askeri üniforması ile katılarak, eşini asker selamıyla vatan toprağına uğurladı. Ankara'da 30 Nisan 2020 tarihinde Cebeci Şehitliğindeki son uğurlama bir kez daha yürekleri dağladı. Farkında mıyız, güzel bir asker bizim için sonsuzluğa uğurlandı. Farkında mıyız ,aşkını sevdasını her şeyini kara toprağın kara bağrına bırakan bir eş var. İşte o eş bundan sonra kalan ömrünü şehit acısı ile yaşamaya çalışacak .Şehit ailesi için kolay olmayan bir yolda yolculuk var. Bütün bunların ne kadar farkındayız? Cennet kokulu şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin ruhu şad mekanı cennet olsun. Sonsuza kadar kendisine minnettarız. Başta ailesinin olmak üzere yüce Türk Milleti'nin başı sağ olsun. Başımız sağ olsun. Güle güle cennet kokulu şehidimiz Şehit Uzman Jandarma Yılmaz Güneş… Güle güle yiğidimiz…