Anne olmak kolay değildir. Şehit annesi olmak ise en zor olan anneliktir . Anne ,evladına canından verendir. O can; vatan ,millet ve bayrak uğruna seve seve feda edilmişse, canı en çok yanan hiç şüphesiz şehit annesidir. Canından can veren şehit annesi canını vatan toprağına emanet ederken hala 'vatan sağ olsun' diyorsa işte o annelerimiz bu milletin başının tacıdır.
Başımızın tacı olan en kıymetlilerimiz şehit annelerimiz, ne acıdır ki şehitlerini vatan toprağına emanet ettikten sonra bir daha bayramları bayram tadında kutlayamamanın buruk acısı ile yaşama tutunurlar. Biz millet olarak bu durumun ne kadar farkında oluyoruz bunu bilmiyorum. Ama şunu biliyoruz ki birilerinin evladı şehadet şerbeti içtiği için birileri bayramları bayram tadında ailece kutlayabiliyor. Bu mutluluğun temelinde şehitlerimizin ve gazilerimizin payı olduğunu bilenlerden olmak vefalı olmaktır. Vefalı olmak sorumluluk duygusuna her daim sahip olmaktır. Bu duyguya sahip olanlar kadir kıymet bilenlerdir. Onların varlığı şehitlerimizin yakınlarını teselli etmekte, onlara güç vermektedir. Bu yüzden bayramlarda şehidine koşan şehit annelerimizin yanında olmaları onları her an rahatlatacaktır.
Hiç düşündünüz mü her şehit annesi neden bayramlarda evinde durmak istemez? Çünkü bilir ki biricik evladı şehit düşmüş bir daha bayramlarda elini öpmeye onu kucaklamaya gelemeyecektir. Evinin zili çalındığında ,kapıdan girenin o olmadığını gördüğünde yıkılan şehit annesi hiç evinde oturmak ister mi? Şehit annesinin bayramlarda gideceği en önemli buluşma yeri şehitliktir. Her şehit annesi sağlık ve sıhhat içerisinde bayramlarda şehidine koşabilen anne olmak ister. Bunun içinde şehit anneleri bütün güç kayıplarına rağmen bayramlarda şehitlikte olmanın çabası içerisindedir. Şehidimizin 84 yaşındaki annesi Bedriye Hamlı?da o vefalı annelerimizden sadece bir tanesidir. O öyle bir şehit annesidir ki, şehit oğlunu bu yaşına kadar önemli günlerde hiç yalnız bırakmamış ,onu hiç terk etmemiş her daim kalbinde saklamış yaşlı ve kronik hastalıkları olan çok vefakar ve fedakar bir annedir. Yüreğinde yanan o koca kor ateş hiç sönmemiş buna rağmen hiç şikayetçi olmamış her daim devlete ve millete zeval gelmesin diye dua etmiştir. Şehidini Türk bayrağına sarılı tabutun içerinde ilk gördüğünde ayılıp bayılmak yerine canı yanarken ilk söylediği söz 'vatan sağ olsun' diyen o annemiz hepimizin gurur kaynağıdır. Farkında mıyız?
İşte o farkında olduğumuz ya da olmadığımız şehit annelerimiz bayramlarda şehitliğe koşup evlatlarının kabirlerini öpüp, koklayıp temizlemedikten sonra rahat edebilirler mi? Onlar için olmazsa olmaz bayramlarda şehitlik ziyaretleridir. Şehitlikteki evladının kabri başında ,bayramlara da kendi kendine konuşan bir anne görürseniz bilin ki o anne ne yaptığını biliyor evladı ile sohbet ediyor ,onun sohbetini bozmayın. Siz evladınızın başını okşarken o anne buz gibi bir mezar taşına dokunuyor. Şükredin ki bayramlarda şehit annesi kimliği ile şehitliğe koşan acılı bir anne değilsiniz. Ama yüreğiniz ve duygularınız o anneye destek olsun. O şehit anneleri hepimizin annesidir. Şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun.


Başta şehit ve gazi ailelerimizin olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutluyor. Vatan için bayrak, için nöbet tutan tüm vatan evlatlarına selam olsun.