Kimine göre Türkiye şehit haberlerine alıştı. Şehit haberine alışılır mı? Kimse şehit haberine alışmadı. Kimse şehit haberlerine alışmakda istemiyor. Kendi adıma söylüyorum hiç almak istemediğim haber şehit haberidir. Her şehit haberi canımı acıtıyor ,her şehit haberi şehit kardeşimin şehadetini hatırlatıyor. Şu bir gerçek ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne acıdır ki, hala ocaklarımıza şehit ateşi düşmeye devam ediyor. Oysa ki beklentimiz şehit ateşinin tekrar tekrar ocaklarımıza düşmesi değil. Bu coğrafya da çok büyük bedeller ödedik ,yine o bedelleri ödemeye devam ediyoruz. Bu uğurda bayrağımız gönderinden indirilemiyor ,yine bu uğurda bu topraklar vatan olmaya, bu vatanın sahipleri özgürce yaşamaya devam ediyor. Bu yüzden tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Her kim şehit haberlerini duymazdan geliyorsa, o ruhsuzdur. O ruhsuzlara rağmen bir ve beraber olmaya devam ediyoruz. Her şehit haberiyle canımız acıyor olsa da şanlı bayrağımıza asil kanlarının renginden renk verdikleri için büyük bir gurur duyuyoruz. Bu yüzden , 'şehitler ölmez vatan bölünmez' diyoruz.

Hangimiz duymadık ,hangimizin canı acımadı. Tamda gençlerimiz bir gün sonra üniversite sınavına gireceklerdi 26 Haziran 2020 Cuma günü bir şehit haberiyle sarsıldık. Şehit haberi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ta yürütülen Pençe-Kaplan Operasyonu'ndan geldi. YPG/PKK'nın düzenlediği hain saldırıda Adıyamanlı Piyade Teğmen Yunus Gül, şehit düştü. Kahraman askerimiz Şehit Piyade Teğmen 29 yaşında evli ve 2 aylık bir çocuk babasıydı. Adıyamanlı Şehit Piyade Teğmen Yunus Gül'ün şehadet haberi Adıyaman merkezde ikamet eden ailesine verildi. Babaevine dev Türk bayrağı asıldı. Şehit acısının merkezinde tarifsiz bir acı tüm yürekleri yaktı. Birilerinin şaşalı yaşamı devam ederken birileri de vatanına ,milletine ,bayrağına can vermeye devam ediyor. Hem de geride 2 aylık evladını bırakarak .Ne olur şaşalı koşuşturmalarımızdan biraz kafamızı kaldırıp ,şehit haberlerine kulak kabartalım. Birileri var ki ,bu vatanı vatan yapıyor. Vatanı kurtarıp, kendi evladını yetim bırakıyor ne olur o kahramanları unutmayalım. Tüm şehitlerimizle birlikte Adıyamanlı Şehit Piyade Teğmen Yunus Gül'de unutulmamalıdır. Acı ama gerçek Türkiye sınavını şehitleriyle veriyor. Onlara vefasızlık yapmayalım. Manşetlere bir şehit haberiyle düşen Adıyamanlı Şehit Piyade Teğmen Yunus Gül sadece bir şehit değildir. Bir şehit yakını olarak hatırlatıyorum annesi ,babası ,eşi, çocuğu kardeşleri bundan böyle onlarda bir şehittir. Bazı kendini bilmez ruhsuzlar diyor ya onun kardeşi ,çocuğu, eşi, babası, 20 yıl önce şehit olmuş. Bunun anlamı şu; şehit acısı yirmi yıl devam eder mi , o acı artık eskimiş bir acı hatta yok olmuş bir acıdır. O zavallılar bilmezler mi ki ,şehit acısı sonsuza kadar devam eden büyük bir acıdır. Bu açıdan bakmayan şehit acısını bilmez ve anlamaz. Çünkü onlar ruhsuz ve bencildir. Ne onların merhametine nede vefasına şehit yakınlarının ihtiyaçları yoktur.

Değerli Şairimiz Orhan Şaik Gökyay "Bu Vatan Kimin? " adlı şiirinde ne güzel söylemiş;

Bu vatan toprağın kara bağrında

Sıradağlar gibi duranlarındır,

Bir tarih boyunca onun uğrunda

Kendini tarihe verenlerindir.

Şehit haberlerini duymazdan gelen ruhsuzlar, unutmayınız ki şaşalı yaşamlarınız paranız suyunu çekene kadardır. Birileri bu vatan için canlarını veriyorsa gerçek sahipleri de onlardır. Onlarda tüm şehitlerimizdir. Şehidimiz Piyade Teğmen Yunus Gül kahramanımızı ,kara toprağın kara bağrına dualarla uğurlarken elbette canımız acıyor. Türk Milletinin canını acıtanların canın acıdığını Türk Milletine Allah'ım göstersin. Güle güle Şehit Piyade Teğmen Yunus Gül, sen görevini fazlası ile yaptın .Ruhun şad mekanın cennet olsun, unutanın kalbi dursun. Milletimizin başı sağ olsun, başta ailesinin olmak üzere başımız sağ olsun.