Manisa Alaşehir'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine sevk edilen askerleri taşıyan kiralık sivil otobüsün 28 Temmuz 2020 tarihinde Mersin'in Mut ilçesinde seyir halinde iken freninin patlaması üzerine yaptığı trafik kazasında 4 kahraman vatan evladımız, kınalı kuzumuz şehit düştü. Feci kazada şehadet şerbeti içerek hakka yürüyen Şehit Er Samet Çaldır 21 yaşında Bursalıydı, Şehit Er Kerim Aslan'da 21 yaşında ve ,Konyalıydı.22 yaşındaki Şehit Er Mustafa Dağlı Mersinli,25 yaşındaki Şehit Ulaştırma Er Caner Mayendağı ise Samsunluydu. Kahreden kazada şehit düşen erlerin baba ocaklarına kara haber aynı gün ulaştı. Şehit ateşinin hiç terk etmediği ATATÜRK'ün Kurtuluş Savaşının meşalesini ilk kıvılcımını yaktığı 19 Mayıs şehri Samsun'u yine şehit acısı yaktı. Teröristlerin yapamadığını bu defa maalesef elim bir trafik kazası yaptı ,4 vatan evladını aynı anda yaşamdan kopardı. Sevdiklerini ve hayallerini geride bırakıp hakka yürüyen tüm şehitlerimize minnettarız.
Samsunumuzun yetiştirdiği kahraman gençlerimiz içtikleri anda sadık kalarak şehadet şerbeti içerken canı yanmayan, canı acımayan var mıdır? Samsunlu Şehit Ulaştırma Er Caner Mayendağı'n babaevine asılan şanlı Türk bayrağının altında şehit haberini alarak toplanan yakınlarının ve hemşehrilerinin şehit acısı karşısındaki dik duruşu elbette her türlü takdire değer bir duruştu. İsyanın değil , buruk ama büyük bir gururun o anlamlı ve güzel duruşu teselli eden bir duruş olarak hep hatırlanacaktır. Şehidimizin annesi Güngör Göksert'in ,babası Levent Mayendağı'n ve kardeşinin yüreklerini yakan şehit acısı aynı anda Samsunumuzu da yakan büyük bir acıydı. Ama hiç durmadan ağlayan acılı bir şehit annesi ile ateşin düştüğü yerde olmak dayanılır gibi değildi. Şehit yakını kimliğimle orada olmak benim için bir mecburiyetti.28 yıldır şehit kardeş acısı ile yaşayan bir kişi ,bir vefa orayı terk etmezdi, etmedi .Bu yüzden rahatım. Samsunlu Şehit Ulaştırma Er Caner Mayendağı'n Türk bayrağı ile sarılı naaşı 28 Temmuz 2020 günü gece saatlerin 00.30 gösterdiğinde Samsun Çarşamba Havaalanında Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri uçaktan askerler tarafından teslim alındı. Samsun Çarşamba Havaalanında karanlığı ve protokol sessizliğini yaran şehidin annesinin yürek yakan ağıtı şehadet tarihimize bir şehit annesini daha not düşüyordu. İşte o şehit annesinin dudaklarından o geceye dökülen tüm kelimeler şehit annemizle çok daha anlamlıydı. Şehit annesi Güngör Göksert ," Küçük bebeğim, kınalı kuzum "diyor gözyaşı döküyordu. Şehit ateşinin düştüğü yerde yanan o ateş hep mi şehitlerin annelerini yakar?
Samsun her zaman olduğu gibi bu defada büyük bir acıyla ,gözyaşları arasında kahraman evladı şehit Ulaştırma Er Caner Mayendağı sonsuzluğa uğurladı. Samsun ili İlkadım ilçesindeki Büyük Camide kılınan öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Kıranköy Mezarlığındaki (Garnizon) şehitlikte vatan toprağına emanet ettiğimiz 25 yaşındaki Şehit Ulaştırma Er Caner Mayendağı bir daha göremeyecek olan anne ve babasının yüreğindeki şehit acısının hep var olacağı gerçeği canımızı acıtıyor olsa da herkese nasip olmayan şehitlik makamının o aileye Allahın bir armağanı olduğunu unutmuyoruz.Güle güle Samsunlu Şehidimiz Ulaştırma Er Caner Mayendağı.Güle güle güzel askerimiz,güle güle annesinin kahraman küçük bebeği güle güle... Şehit hemşehrimiz,kardeşimiz,evladımız,komşumuz ruhun şad, mekanın cennet olsun...Biliyoruz ki şehitlerimizin son adresinde cennet var. Şehitlerimiz ışıklar içerisinde uyusunlar ve unutulmasınlar... Şehitlerimizi unutanların kalbi dursun... Başımız sağolsun, Allahım tüm şehitlerimize rahmet eylesin.