Özellikle şehit cenazelerinde yaptıkları açıklamada şehit yakınları başımızın tacıdır diyen bir çok insan ve kurum var. Bunu söyleyenler uygulamada ne kadar elini taşın altına koyuyor, bu her zaman tartışılır. Biz şehit yakınları yaşayarak tanık oluyoruz ki bazı sözler hep havada kalıyor. Yaşanılan gerçeğin farklı olması kamuoyunun tepkisine göre hareket ediliyor olması maalesef bir kısır döngü olarak hep karşımıza çıkıyor. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğrunda evladını bu vatana  feda etmiş şehadet haberiyle birlikte isyan etmek yerine" vatan sağ olsun "diyerek dik duruşunu her zaman her yerde göstermiş, bu fedakar insanlara başta devlet kurumlarının olmak üzere herkesin sahip çıkması bir vefa borcudur. Sahip çıkmaktan maksat, sadece şehidinin cenaze töreninde değil, şehit ailesi ihtiyaç hissetsin, hissetmesin her anında yanında olduğumuzu göstermektir. Bu yapılmıyor, bunu yapmamak için mazeret üretiliyorsa, bu doğru bir davranış olmaz. Bu hatırlatmayı yaparken şehit ailelerine sahip çıkılmadığı yorumu yapılmasın. Eksiklerin, noksanlıkların olduğunu yaşayarak bir şehit yakını olarak sadece hatırlatıyorum ki, bazı şeyler artık düzeltilsin istiyorum. 

   Hemen hemen her şehit anne ve babası şehit evladının defnedildiği şehitliğe defnedilmeyi şehidi ile aynı mezarlıkta yatmayı ister. Bunun içinde her şeyden önce şehidinin defnedildiği şehitliğin bulunduğu mezarlıkta boş defin yeri bulunması gerekir ki, bu bazen bazı mezarlıklarda olabiliyor. İşte böyle bir durumda şehit anne ve babasına şehidinin bulunduğu mezarlıkta istemesi halinde belediyelerin belirleyeceği indirimli tarifeden mezar yeri verilmesi belediyelerimize yük olabilir mi? Eğer şehit anne ve babaları için şehitlerinin bulunduğu mezarlıklardan yer tahsisi bir külfet olarak görülmeyecekse, tüm Türkiye'de bunun en kısa zamanda hayata geçirilmesini bir şehit yakını olarak bütün belediyelerimizden talep ediyorum. Kalan ömrünü hiç bıkmadan şehit oğlunun kabrinde geçiren şehit anne ve babalarına o mezarlıklarda defin yeri olması halinde tamamen ücretsiz olmasa da en azından indirimli bir tarife üzerinden mezar yeri verilmelidir. Bazı belediyeler şunu söyleyebilir biz ilimizdeki (a )mezarlığından şehit anne ve babalarına hatta gazilerimize ücretsiz yer veriyoruz. O belediyeler eğer şehidin anne ve babası şehidinin olmadığı (a ) mezarlığından ücretsiz yer istiyorsa onlara oradan yer verebilir. Ancak şehit anne ve babaları şehitlerinin yattığı şehitliğin bulunduğu ( b )mezarlığından mezar yeri istiyorsa onlara da oradan belediyeler en azından fiyatta indirim yaparak indirimli tarifeden yer vermelidir. Şehit anne ve babası şehitlerinin bulunduğu mezarlıkta yer talebinde bulunuyor ve o mezarlıkta yer varsa fiyatı da şu deniyorsa, bu şehit anne ve babasını baş tacı etmek değildir. Şehitlerinin bulunduğu bu mezarlıklarda mezar yeri fiyatları yüksek tutularak parası olana verilirken, şehit anne ve babalarına indirim yapılmaması kamu vicdanına sığar mı? Şehit yakınları olarak ; "Hani bu vatanın tapusu şehitlerin ve gazilerindi!" demiyor muyuz sanıyorsunuz? Bunu şehit yakınlarına söyletenlerin hiç yüzü kızarmaz mı? 

  Tüm Türkiye'de şehitlerin anne ve babalarına şehitlerinin bulunduğu mezarlıklarda yer olması veya yeni yer açılması halinde indirimli tarifeden mezar yeri verilebilmesi için başta büyükşehir belediye başkanlarımızı  olmak üzere hangi partiden olurlarsa olsunlar, tüm belediye meclis üyelerini bu konuda ellerini taşın altına koymaya bu vatanı bize emanet edenlerin emanetlerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Nokta.