Siyaset?

Hep olumsuz yönleri aklımızda kalır. Kavgalar, çekişmeler, rekabetler? Kazanan kaybedeni öteler. Ama her yarış sürecinde birlik, beraberlik mesajları verilir. Bu durum siyasetin partiler içerisindeki yarışlarında görülür; ya şehrin ve ülkenin siyasetini belirleyen partiler için de aynı şeyler söylenebilir mi?

Alışılagelmiş bu durumu değiştirip bize unutturan geçtiğimiz günlerde lösemi illetine karşı verdiği mücadeleyi kaybedip aramızdan ayrılan Furkan kardeşim oldu. Furkan benim öz kardeşim gibiydi. Aynı zamanda da Cumhuriyet Halk Partisi'nin Samsun Gençlik Kolları İl Başkanıydı. Furkan'ın genç yaşta aramızdan ayrılışı hem parti içi siyaseti bir araya topladı hem de iktidar ve muhalefetteki partileri?

İktidar Partisi İl Kongresi'nin yapıldığı Samsunspor stadyumuna AK Parti Gençlik Kolların astıkları pankart acının ortak olduğu siyasi parti ayrımı gözetmeksizin kayıpların herkesin canını yaktığını ortaya koydu. Bu platformdan Ak Parti Gençlik Kollarına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Siyasetin gergin ortamında bir nebze olsun ortak paydada buluşmak her iki partinin mensuplarının yüreğine su serpmiştir.

Değinmek istediğim bir diğer konu ise geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Atakum Belediye Meclisi'nin toplantısında görüşülen siyasi partileri ortak paydada toplayan gündem maddelerinden bir tanesinedir. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin, teklifiyle Furkan kardeşimin adının ilçe sınırları içerisindeki bir parka verilerek ölümsüzleştirilmesi olmuştur. Belediye Meclisindeki üyelerin mensup olduğu siyasi parti ayrımı fark etmeksizin verdikleri oylarla çıkan karardan dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Acıların ve kayıpların ortak olduğunun bir göstergesi de bu oylamadan çıkan sonuçtur. Düşündüğünü kalbinden gelerek diline yansıtan Furkan'ın birbirine rakip iki partiyi ortak bir paydada buluşturması son derece mutluluk vericidir. Yokluğunda bile bu mutluluğu bizlere yaşattığı için asıl övgüyü ve teşekkürü hak eden Furkan kardeşimdir.

***

Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdem Erol abimiz bana köşe yazarlığı teklif ettiğinde hem mutlu oldum, hem de gururlandım. Genç yaşta siyasete atılmış bir arkadaşınız olarak dünya görüşlerimi ve siyaset anlayışımı Samsun ve Türkiye kamuoyuyla Haber Gazetesi aracılığıyla ifade etme imkanı bulmak ayrı bir gurur kaynağı oldu benim için. Her zaman fikirlerin paylaşılması ve tartışılmasını savunan biri olarak paylaşılmayan ve tartışmaya açık olmayan her fikrin bencil, kör zihniyetin mahsulü olduğuna inandım. İlk yazımda da bu kadar anlamlı bir olayı sizlerle paylaştığım için de son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Temennim o dur ki yukarıda bahsettiğim mutluluk verici olayların yaşanması için kayıplara gerek kalmaz. Siyaset yaparken insan olduğumuzu hatırlamak ve siyasetin de insanlık için yapıldığı bir an olsun bile unutmamak gerektiğini düşünüyorum.

***

Son olarak Furkan kardeşimin cenaze merasiminde Büyük Cami'de cenaze namazını kıldıran hocamızın söyledikleri ömrümün sonuna kadar bir an bile aklımdan çıkmayacaktır. "Musalla taşında, tabutun içerisindeki kardeşimiz insanlara hizmet etmek için bir yola çıkmış Rabbül Alemin bu kadar müsaade etmiş. Allah'ın güzel peygamberi insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır diye buyurmuşlar. İnsanlara faydalı olmak için yola çıkan kardeşimiz niyetine göre karşılığını mutlaka alacaktır. Ama ömür kifayet etmedi bu kadar gitti. Allah insanlığa, vatana, millete hizmet etmeyi hepimize nasip etsin inşallah"