Hangi  yaşta olursak olalım hiçbirimizin bir daha hiç hatırlamak dahi istemeyeceğimiz ,kayıp  ve  kötü bir yıl yaşadık.2020 yılı insanlık için her yönüyle kayıp bir yıldır. En başta çocuklarımız ve yaşlılarımız için kabus dolu bir yıl olan 2020 yılı hayatımızdan çalınmış, canımızı acıtan ,içimizi karartan ,gelecek korkumuzu artıran  çok kötü bir yıl olarak insanlık tarihine kayıt düşmüştür. Ne  bir daha öyle kötü bir tarihi yaşamak  ,nede öyle belalı  bir tarihi hatırlamak istemiyoruz. Çünkü bütün hayatımız altüst oldu her şeyi bulanık bir renge dönüştü ,en sevdiklerimizi kaybederken ,en sevmediklerimizi tüm insanlık olarak yaşadık.2021 yılının bir bölümünde de hayatımızda  olacağını düşündüğümüz Korona virüs belasından en kısa zamanda kurtulmayı insanlık olarak hepimiz istiyor ve umuyoruz. 2020'de  Korona virüs belası dünyanın her yerinde tüm  insanlık için büyük bir korku filmine dönüştü.2019'da  Korona virüsle ilgili bir kurgu roman yazılmış olsaydı ,acaba kaçımız böyle bir şeye inanırdık ? Abartmanın da bu kadarı olmaz ki insanın aklıyla alay etmeyin , derdik bir çoğumuz. Ummadığımız ve hiç ,arzu etmediğimiz bir çok kötü gelişmeyi yaşadığımız 2020 yılının hayatımızdan bütün kötü izleriyle gitmesini 7 'den 70'e hepimiz istiyoruz.2020 yılının yükü tüm insanlık için ağır  oldu. Sadece sosyal hayat değil ,koca koca devletlerin ekonomileri de çöktü. İşsizlik ve yoksulluk dünyanın her yerinde tavan yaptı. Kim ister bir daha böyle kötü bir yılı yaşamak? 2020 yılının tüm kötülükleriyle hayatımızdan defolup gitmesini hepimiz istiyoruz. 

       Korona virüs salgınına rağmen ülkemizin ve milletimizin  bölünmez bütünlüğüne yönelik terör örgütlerinin devam ettiği hain saldırılar sonucunda bir çok kahraman evladımızı 2020 yılında yine şehit verdik. Şehit acısı düştüğü bütün ocakları çok yaktı. Ateşin düştüğü yerde Korona virüs belasına rağmen şehitlerimizin yakınları dik duruşlarından asla taviz vermediler .Yüreklerinde taşıdıkları şehit acısına rağmen "Vatan sağ olsun " diyerek  evlatlarını vatan toprağına emanet ettiler. Onların bu asil ve  vakurlu duruşları karşısında terör örgütleri yine şehit evlerinden tokat gibi o cevabı aldılar. Bu kahraman vatan evlatları olduğu sürece içimizdeki ve dışımızdaki hiçbir hain emeline ulaşamayacaktır. Her şeyin bedeli şehitlerimiz tarafından destan yazılarak   ödenmiştir. Bu asil millet evlatlarını boşuna şehit vermiyor, yine bu asil milletin kahramanları boşuna gazi olmuyor. Vatan evlatlarının şehadet haberleri ile sarsılmadığımız güzel yıllar umudumuzu hiç yitirmiyoruz.2020 yılının şehit sayısını 2021 yılında geride bırakmak ve şehitsiz  2021 yılını milletçe  yaşamak istiyoruz. Çünkü Türk milleti geçmişten günümüze bu coğrafyada fazlasıyla bedel ödemiş ,evlatlarını kara toprağın kara bağrına şehit olarak uğurlamıştır. Bu yüzden şehit haberlerinin en aza indiği ,hainlerin içimizde ve dışımızda nefes dahi alamadığı çok  güzel yılları milletçe hak ediyoruz. Askerimize ,polisimize ve sivil vatandaşlarımıza  yönelik her türlü terör hareketinin  sona erdiği güzel yıllar milletimize çok yakışacaktır .Bunu fazlası ile hak ediyoruz.2021 yılının Türkiye'nin güzel yıllarına başlangıç yılı olmasını ,hiçbir eve şehadet haberinin gitmemesini ,hiçbir kahramanımızın hain saldırılarda hedef olmamasını umuyor ve diliyorum. 

      2021 yılında evlerimizin ve ülkemizin bütün kapılarını şehitsiz ve korona virüssüz nice güzel yıllara sonuna kadar açık tutuyoruz. İhanetlere, hainliklere, her türlü hastalıklara ve salgınlara artık tahammülümüz ve sabrımız yok. Kötülüklere  bütün kapılarımızı, evimizin ve  ülkemizin her yerinde sonuna kadar  kapatıyoruz. Kötülüklerin kapılarımızı bir daha zorlayamadığı ve hiç  aralayamadığı insanlığı tümden ayağa kaldıracak nice güzel yıllar diliyorum.2021 yılı umutlarımızın ve hayallerimizin karardığı bir yıl olmasın.2021 yılı başta ülkemize ve milletimize olmak üzere tüm insanlığa ışık olsun.