Yılport Samsunsporumuz, ligin ilk devresini 33 puanla üçüncü sırada tamamlayarak şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmeyi başardı. Art arda alınan dört galibiyetle birlikte puanını 33'e çıkararak, maç başı iki puan ortalama hedefinin de sadece bir puan gerisinde kalmış oldu. 

 

Zaman geçtikçe form tutmasını ve tempo yakalamasını sabırla beklediğimiz yabancı transferlerden neredeyse hiçbir katkı almadan bu puana ulaşmak oldukça önemliydi. Israrla şans verilmesine rağmen beklentileri karşılayamayan Gyasi ve Plumain büyük hayal kırıklığı yarattı. Kadro mühendisliği açısından sınıfta kaldığımız hususunda tüm Samsun spor kamuoyu olarak hemfikiriz sanıyorum. 

 

Ligin ilk devresini geride bırakırken dönüp baktığımızda, tüm olumsuz şartlara rağmen bu takımın devreyi lider kapatabileceği gerçeğini de görüyor olmamız gerekir. Adana Demir, Bandırma, Altınordu, Menemen gibi üstün oynadığımız veya skor üstünlüğünü yakaladığımız maçların birinden galibiyetle ayrılabilmiş olsaydık belki de devreyi lider olarak tamamlayacaktık. Rakibimiz konumunda bulunan takımlardan İstanbulspor dışında hiçbirine karşı mağlubiyet yaşamamış olmamıza bardağın dolu tarafı diyebiliriz. 

 

Oyun konusunda olumlu anlamda istikrarlı bir görüntü çizmiş olamasak da çoğu müsabakadan galibiyetle ayrılmayı başardık. 

 

Ligde bu sezon tam anlamıyla ligi forse eden, dominasyonunu hissettiren bir takım olmaması bizim için ciddi bir avantaj olacak. Samsunspor'un bu avantajı değerlendirip sezon sonunda ilk 2'den direkt olarak süper lige çıkacağına inanıyorum.

 

Unutulmamalı ki, bu takım yabancı oyunculardan hiç katkı almadan bu puanları topladıysa, devre arasında yapılacak doğru hamlelerle hedefe ulaşacaktır. 

 

Nice zaferler yaşayacağımız bir 2021 diliyorum.