Terörist yuvası Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde devam eden Pençe Kartal-2 Harekatı'ndan üç acı haber peş peşe yüreğimize düştü. 10 Şubat 2021 tarihinde 29 yaşındaki Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan ve 46 yaşındaki Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit oldu Aynı çatışmada yaralanan , Muhabere Komando Yüzbaşı Ertuğ Güler ise 11 Şubat 2021 'de şehit oldu.


Ülkemiz Korona virüs salgını ile sarsılırken, pandemi ve mutasyon derken bir de şehit haberleri ile sarsılmaya devam ediyoruz. Her şehit haberi gibi üç güzel askerimizin şehit haberi de canımızı acıttı, yüreğimizi sızlattı. Yine ateş düştüğü yeri yaktı. Acı ama gerçek 3 kahraman askerimizin şehadet haberi ne acıdır ki, bir futbol karşılaşması kadar kamuoyunda gündeme gelmedi. Oysa ki üç kahraman askerimizin şehadet haberi tüm yurttaki gönderdeki Türk bayraklarını yarıya indirmeli ev ve işyerlerimizin camları Türk bayraklarıyla süslenmeliydi. Her zaman olduğu gibi bu defa da içimizde bu şehadet haberinin farkında olmayan bazı duyarsızlar vardı. Onlara ateşin düştüğü baba evlerinden söyleyecek söz bulamıyorum. Bu vatanın kahraman evlatları huzur içerisinde özgürce yaşayalım diye sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil, bizi tehdit eden dışardaki bütün terör yuvalarını temizlemek için seve seve şehadete koşuyorlar. Şehadete koşmak yaşamı yarım bırakmak, sevdiklerinden ayrılmak ve hayallere veda etmektir. Bu ne kadar kolay olabilir? Ama onlar korkusuzca, kahramanca bunu hep yapıyorlar. Bu yüzden milyonlarca kere bütün şehitlerimize, şehitler tepesine adlarını yeni yazdıran o üç güzel askerimize minnettarız. Onlardan helallik istiyoruz ama haklarını helal ederler mi bilmiyoruz! Onların fedakarlıkları karşısında bazen şehitlerimize çok haksızlık yaptığımızı düşünüyorum. Bu yüzden onlardan helallik almalıyız diyorum.
Üç baba evi, üç güzel askerin şehadet haberi ile yangın yerine döndü. Ankara'daki o yangın yerlerinden birinde Şehit Astsubay Harun Turhan'ın babası Mustafa Turhan diğer şehit babaları gibi "Vatan sağ olsun" dedi, acısı tarifsizdi. En üzüntülü gününde o en anlamlı sözü tekrarlayan şehidimizin babası hainlere tokat gibi cevap vermiş oldu. Evin tek oğlunu ı kaybeden bir şehit babasının bu anlamlı sözü ve dik duruşu elbette tüm şehit babalarının ortak mesajıydı. Bu vatan böyle ayakta kalıyor. Bu vatana kim yan bakar, kim pusu kurarsa o hain cevabını en ağır şekilde alıyor. Hiç bir şehidimizin anne ve babası niye benim kuzum demiyor. O şehit babalarının verdikleri ortak mesaj kısa ve öz: "Vatan sağ olsun." Diyorlar. İşte bu sözü içtenlikle söylüyorlar o tarifsiz acılarına rağmen. İşte Türk askerinin babası bu. Bundan ötesi yok. Bir daha göremeyeceği evladını kara toprağın kara bağrına kendi elleriyle koyan şehit babası isyan etmiyor. İsyan edenlere, devlete ve vatana hainlik yapanlara ders veriyor. Ödediği bedelin bütün ağırlığına meydan okuyarak şehit babasına yakışanı yapıyor. Bu yüzden şehitlerimizin anne ve babalarına da çok şey borçluyuz. Onlara of diyen vefasızlık ve hainlik yapar. Bunu da unutmamak üzere not edelim.
Selam olsun vatanı, bayrağı ve milleti için seve seve şehadet şerbeti içen üç güzel askerimize? Cennet kokulu Şehit Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan, cennet kokulu Şehit Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun, cennet kokulu Şehit Muhabere Komando Yüzbaşı Ertuğ Güler? Şehadetleriniz kabul, ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun. Başta ailelerinizin olmak üzere aziz milletimizin başı sağ olsun. Başımız sağ olsun. Haberin var mı Türkiyem ?üç güzel askerimizi daha yüreklerimize gömdük.