Tam 29 yıl önce 18 Nisan 1992'de 29 yaşında PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Şehit Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı'nın naaşı Samsun Yenidoğan Mahallesindeki sarı renkli tek katlı babaevinin önüne askerler tarafından helallik için getirildiğinde o yıllarda 56 yaşında olan şehit annesi Bedriye Hamlı canını yakan şehit acısına rağmen büyük bir gururla  "Vatan sağ olsun" demişti. Aradan geçen 29 yıla rağmen o onurlu sözünden bir adım dahi  geri atmadı. Şehit annesi Bedriye Hamlı şimdi 85 yaşında söylediği o sözün bir adım bile gerisinde durmadı. Kahraman evladının yokluğundan duyduğu büyük acıyı bir an bile unutmayan ,kahraman askerlerimizi evladı yerine koyan  şehit annesi Bedriye Hamlı aynı kararlılıkla, "Vatan sağ olsun "demeye devam ediyor. Öyle anlaşılıyor ki son nefesine kadar "Vatan sağ olsun "demeye devam edecek. Elbette bu anlamlı  sözü sadece Bedriye anne söylemiyor, ondan öncede söylendi, ondan sonra da söyleniyor. Şehit annelerinin vatan sevgisine yakışır bir şekilde ağızlarından gururla dökülen o sözün  bizleri de duygulandırmaması mümkün değil. 

       Kahraman evladı şehitlik gibi ölümsüzlüğe ,makamların en şereflisine ulaşan ayaklarının altına cennet serilen acılı şehit annelerimiz; Aldıkları şehadet haberiyle isyan etmek yerine dik durup, şehit annesine yakışır bir şekilde "Vatan sağ olsun " demeye devam ediyorsa, hiç kimse ama hiç kimse hangi tuzağı kurarsa kursun ,hangi çelmeyi takarsa taksın, hangi kin ve nefret tohumunu ,kutsal vatan toprağının neresine ekerse eksin ,isterse dünyanın en süper gücü olsun , istediği kadar soykırım yalanı ile zehir saçsın, bu milleti bölüp, bu devleti yıkamaz. Birileri bu devlete ve yüce Türk Milletine zaman zaman zarar verebilir , değerlerimizi yıpratabilir ,vatan toprağında kaos ortamı yaratabilir, başta annelerimize olmak üzere hepimize  büyük acılar yaşattırabilirler ama asla hiçbir nihai kötü emellerine hiçbir zaman ulaşamazlar. Sonları hep hüsran olmuştur ,hüsran olmaya da devam edecektir. Bu milletin mübarek elleri öpülesi anneleri yaşadıkları her türlü büyük acıya rağmen vatanları için en değerli şeylerinden bile fedakarlık yapıyorlar , her şart altında ," Vatan sağ olsun" demeye devam ediyorlar. Bu az şey değil. Bu içi boş, laf olsun diye söylenmiş sıradan basit  bir söz hiç değil. Çok yeni tarihli bir hatırlatma yapmak istiyorum ;Samsun  Vezirköprülü  Piyade Uzman Çavuş Aygün Çakar görev yaptığı kuzey Irak'ta 25 Nisan 2021 günü PKK'lı şerefsizler tarafından şehit edildi.. Şehit Aygün Çakar'ın annesi Melek Şahanoğlu ;  oğlunun  şehadet haberi üzerine , yüreğindeki büyük  kor ateşe rağmen  büyük bir gururla "Vatan sağ olsun" dedi. Melek  anne acılı bir anne olarak isyanda edebilirdi ,başka şeylerde söyleye bilirdi ama onların hiç birisini yapmadı .Her şehit annesi gibi kendisine yakışan anlamlı bir  duruşunu bütün ülkeye ve dünyaya gösterdi. O şehit annemizin dik duruşuna binlerce kere selam olsun. 

         Ülkemizin bağımsızlığı ve  vatan topraklarımızın bütünlüğü uğrunda şehadete koşan her kahraman evladımızın annesinin söylediği o söz ,asker selamı ile karşılanacak çok manalı büyük bir sözdür." Vatan sağ olsun " diyen ve demeye devam eden bütün kahraman şehitlerimizin mübarek annelerine selam olsun. Ayaklarının altına cennet serilesi mübarek şehit annelerimize selam durmayan ,minnet duymayan ,bir dediğini iki edenlerde yazıklar olsun.