Bu işin neden böyle hüsranla sonuçlandığını sebepleriyle sıralamaya kalksak tek bir yazı yetmez, farklı başlıklar altında yazı dizisi hazırlamamız gerekir. Zira Samsunspor adına bu sezon pek çok açıdan fiyaskoyla sonlanmış oldu.

Dünkü maçı yorumlayacak olursak, çabaladık ama olmadı. Takım gerçekten istediğini gösterdi. Fakat bu istek ve mücadelenin yarısı değil çeyreği kadarını ligde göstermiş olsaydık zaten haftalar öncesinden şampiyonluk kutluyor olurduk.

Maç başlamadan kadroları gördüğümde aklıma takılan bazı sorular oldu. Dört gün önce İzmir'deki karşılaşmada oyuna kurtarıcı(!) olarak giren Gökhan Alsan bu maç neden kadroda yoktu acaba, çok merak ediyorum. O maçı kurtardığı gibi bu maçı da kurtarabilirdi eminim.

Dün İlyas Kubilay'ın oyuna en geç devre arasında girmesi gerekiyordu, öyle de oldu. Fakat yanlış yerde değerlendirildiğini düşünüyorum. İlyas dün oyuna girmesiyle birlikte defanstan aldığı topu sağa sola dağıtma rolü üstlendi. Halbuki rakip ceza sahasına daha yakın olması planlansaydı, cepheden yakalayıp şut çekmesi daha mümkün olurdu. Böyle olmadığı için zorlama şutlar denemeye çalıştı, etkili olmadı. 

Yasin, Hamroun, Mücahit ve Djedje'nin istek ve mücadelesini çok beğendim. Son birkaç haftadır Mücahit'in hücuma katkısı, Yasin ve Hamroun ile uyumunu gördükçe kahrolmamak elde değil. Her gününü tesislerde takımla beraber geçiren Ertuğrul hocanın Keremcan'da görüp, Mücahit'te göremediği neydi bilemiyorum. Samsunspor bu sezonun genelinde beklerden hücum katkısı alamadığı gibi, bekler yüzünden çok da puan kaybetti.  Keremcan'ın Keçiören, Caner'in Menemen, Erhan Kartal'ın Ümraniye'deki pozisyonları gözümün önünden gitmiyor. Oralarda kaybedilen her bir puanın değerini lig bittiğinde daha iyi anlamış olduk.

Sezonun bizim açımızdan hüsranla sonuçlanmasında yönetim, teknik ekip ve futbolcuların hatalarının yanında, kural hatası olayı ve Tuzlaspor olayı gibi pek çok faktör etkili oldu. Yine de benim adıma en büyük hayal kırıklığı Ertuğrul Sağlam diyebilirim.

Kümede kalmaya oynadığımız zamanlar nasıl seviyorsak, şimdi de öyle seviyoruz. Bizim açımızdan değişen bir şey yok.

En kötü gün bugünse, bugün daha da yüksek sesle Samsunspor!