Türk Silahlı Kuvvetleri'nce büyük bir kararlılıkla yürütülen 'Pençe- Yıldırım' harekatında, Irak'ın kuzeyinde el yapımı patlayıcıya basarak yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Samsunlu kahraman Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker'in şehadet haberi 6 Haziran 2021 Pazar günü Samsun Bafra'daki babaevine ateş topu olup düştü. Aslında o ateş topu sadece şehidimizin Samsun Bafra'daki babaevine değil, duyarlı ve fedakar asil milletimizin yüreğinde düştü. İhanet ve terör, bulunduğumuz coğrafyanın bir sonucu olsa da ne asil milletimizi, nede bulunduğumuz coğrafyayı sonsuza kadar teslim alamayacaktır. Bu yüzden kahraman evlatlarımız büyük bir kararlılıkla terörle mücadeleyi sürdürürken gerektiğinde gözünü hiç kırpmadan şehadete yürümeye devam ediyor. O kahraman şehitlerimizden biriside Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker'dir. Diğer kahraman şehitlerimize olduğu gibi bu kahraman evladımıza, kardeşimize, komşumuza, hemşehrimize de çok minnettarız.

 Cennet kokulu Samsunlu şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker vatanı, bayrağı ve milleti için şehadete koştuğunda 25 yaşında ve nişanlıydı. Bir buçuk ay sonra düğün yapıp, evlenecekti. Tamda hayatının baharında hayallerinin peşindeyken, ülkemizin ve asil milletimizin bölünmez bütünlüğüne saldıran hainlerin döşediği el yapımı patlayıcı Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker'i hayattan koparmaya yetti. Ama o zavallı hainler Şehit Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker'in sadece hayallerini çalabildiler. Ne kutsal bayrağımızı gönderinden indirebildiler, nede vatan toprağımızdan bir çakıl taşı alabildiler. Bunu başaramadılar, bundan sonrada başaramayacaklar. Şehitlerimizin ödediği büyük bedeller sayesinde bunu başaramıyorlar. İşte şehitlerimize ve gazilerimize bu yüzden çok minnettarız. Kahraman Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker'in Samsun Bafra'daki babaevi ve tüm Bafra şehit ateşinin yaktığı yer idi. Kolay değil şehit ateşinin düştüğü yerde olmak, kolay değil şehit ateşi ile bire bir yanmak. Şehidin annesi, babası, kardeşi ve nişanlısı şehit ateşi ile yanarken onu hissetmemek o ateşten habersiz olmak insan olmak değildir. Orada olamasak bile duyarsız kalamayız, empati yapmadan duramayız. Cennet kokulu şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker'in annesinin yüreği adeta yangın yeri olmuş, acısı tarifsizdi. Duymayan kulak görmeyen göz, bizden değildir. Şehidimizin annesi Münevver Şeker'in ""Ağlama' dedin oğlum ama dayanamadım" demesi, oğluna verdiği o sözü tutamamanın büyük üzüntüsünü yaşıyor olması nedeniyle bütün göz pınarlarını hareketlendirip, yürekleri de dağladı. Elbette kolay değil saçının teline dokunmaya kıyamadığı evladının son yolculuğuna katılmak, ona elveda demek. Bir daha sıcak tenine dokunup, sarılamayacağı bir evladının arkasından bakmak, hiçbir anne için kolay değil. Şehidimizin annesi Münevver anne içinde kolay olmadı.7 Haziran 2021 Pazartesi günü Samsun Bafra Garnizon Şehitliğinde sonsuzluğa uğurladığımız Şehit Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker'in son şehidimiz olmasını, annesi Münevver Şeker'inde son şehit annesi olmasını bir kez daha temenni ediyoruz. Ama biliyoruz ki, bu coğrafyada ne şehitler, ne de şehit anneleri bitmiyor. Umuyor ve temenni ediyoruz. Şehit cenazeleri gelmesin, şehit annelerimizin sayıları da hiç artmasın istiyoruz.

 Kolay değil ateşin düştüğü yerde olmak. Kolay değil kahraman bir şehidimizin son yolculuğunda peşinden, güle güle şehidim demek. Bu defa da Samsun Bafralı kahraman şehidimize son yolculuğunda güle güle diyoruz. Güle güle cennet kokulu kahraman şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker. Yiğidimiz senden de helallik istiyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun. Güle güle kahraman hemşehrimiz ...

 Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk milletine sabır diliyorum. Başımız sağolsun.