Yine Samsun'da Asri Mezarlık Şehitliğinde çok çirkin bir olaya tanık olduk .Yaşı kemale ermiş kendini bilmez birileri 12 Eylül 1995 tarihinde şehadet şerbeti içen Şehit Uzman Çavuş Yahya Topkaya'nın mezarındaki bayrak direğini ve Türk bayrağını alarak kayıplara karışmış. Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda zanlıları polis en kısa sürede yakalayarak bayrak direğini ve Türk bayrağını yeniden  şehidimizin mezarına 21 Haziran 2021 tarihinde koymuşlardır. Bu olay basit bir adli vaka değildir .Aksine bu olay şehitlerimizin manevi hatırasına ve onların emaneti olan ailelerine yapılmış büyük bir saygısızlıktır.. Bu olayın zanlılarının olay tarihinde sarhoş olduklarını belirmeleri olayın vahametini daha da artırmaktadır. Mezarlıklar ve şehitlikler ne yaptığını bilmez sarhoşların yeri değildir. Bayrak hırsızlığının bayrak sevgisi ile açıklanmaya çalışılması zorlama bir gerekçedir. Bayrak hırsızlığı olmazmış. Şehitlikten bayrak çalmak hırsızlık değilse, şehitlerimize vefasızlık ve saygısızlıktır. Bu olay  biz şehit yakınlarına göre bal gibi bir hırsızlıktır. Hırsızlıktan da öte  şehitlerimizin kemiklerini sızlatan büyük bir saygısızlık ve rezalettir .Koca koca adamların zanlı olarak polis tarafından yakalanmış olması kokuşmuşluğun ve saygısızlığın kanıtıdır. 

       Samsun Asri Mezarlık Şehitliğindeki şehit mezarları üzerindeki bayrak direkleri ve Türk bayrakları  18 Mart 2021 tarihi itibarı ile yenilenmiş, şehitlerimize yakışır bir görüntüye kavuşturulmuştu. Yapanlara teşekkür ederken ,bayrak direkleri ile ilgili tespit ettiğim bir olumsuzluğu da Samsun Büyükşehir Belediyesi görevlileri ile paylaşmıştım. Bayrak direkleri 18 Mart Şehitleri Anma Gününe alelacele yetiştirildiği için şehit kabirlerine sabitlenmemiş bu yüzdende direkler çok kolay bir şekilde yerinden alınabiliyordu. Daha önce görevlilere söylediğim gibi açık ve net söylüyorum. Bu haliyle bayrak direkleri üzerlerindeki bayraklarla birlikte kötü niyetli kişilere adeta bizi alın davetiyesi çıkarıyordu. Bayrak direkleri bir vida ve somun yardımı ile sabitlenmeliydi maalesef bu eksiklik bir türlü giderilmedi. Defalarca bayrak direklerinin sabitlenmesi gerektiği yönünde uyardım. Açık ve net söylüyorum bu şehitliğimizi 29 yıldır haftada en az bir kez ziyaret eden bir şehit yakınıyım. Şehitlikte yapılanlara da yapılmayanlara da yakın  tanığım. özel günlerde şehitliğe  makyaj yaparak şehitliğin bakımı dört dörtlük yapılıyormuş gibi bir görüntü veriliyor. Biz tanığız yapılan bir çok şey günü kurtarmak için yapılıyor kimse kalıcı bir şey yapmanın peşinde değil.Yapmaya çalıştıklarını da maalesef  yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar. Özelliklede şehitliklerin bakımı, onarımı ,temizliği ve güvenliği ile ilgili konuların kanunla Türk Silahlı Kuvvetlerinden alınması sonrasında başka yerleri bilmem ama Samsun'da bu işin ayar bozuldu. Bu işle kanunla görevlendirilenler ortalıkta yok.Türk Silahlı Kuvvetleri bu işleri daha planlı ve programlı takip ediyordu. 

      Bir yıl önce 27 Temmuz 2020 tarihinde yine Samsun'da Asri Mezarlık Şehitliğinde 4 çocuk güpe gündüz şehitlikten 14 bayrak alarak götürmüşlerdi. O tarihte yine olayın zanlıları kamera kayıtlarından tespit edilerek polis tarafından yakalanmış çocukların mezarlıktan bayrak alması bayrak sevgisi olarak açıklanmıştı. Bu açıklamada zorlama bir açıklamaydı, çocukların yaptığı bilinçli ya da bilinçsiz ama hırsızlıktı .Başkasına ait bir şeyin başkası tarafından izinsiz alınması hırsızlıktır. Bu olay bayrak sevgisi ise 4 çocuk 4 bayrak almalıydı ki bu bile yanlış olurdu. Yaklaşık bir yıl sonra yine aynı şehitlikten bu defa yaşı kemale ermiş altlarında otomobil olan 2 zanlının aynı şehitlikten şehit Uzman Çavuş Yahya Topkaya'ya ait şehit mezarından  bayrak direği ile birlikte Türk bayrağını alıp götürmesi hırsızlık değilse nedir? O mezarın sahiplerinden ya da Samsun Büyükşehir Belediyesinden biz bu bayrak direğini  ve Türk  bayrağını alıyoruz diye izin mi aldılar ,olur mu böyle bayrak ve vatan sevgisi. Bir insanın sarhoş olması bayrak direğini ve Türk bayrağını şehitlikten alması için gerekçe olabilir mi? Bir başkası da her hangi bir bankanın  kasasındaki paraları çuvala koyup ,alıp gitsin ben sarhoştum diyerek kurtulsun, böyle bir saçmalık böyle bir gerekçe olabilir mi? Mezarlığa sarhoş gelmek ya da mezarlıkta alkol almak, hem günah hem de ayıptır. Daha da kötüsü mezarlıktan kendisine ait olmayan bir şeyi birisinin izinsiz alıp götürmesi hukuken hırsızlıktır. Zorlama açıklamalarla bu saygısızlığı ve bu rezaleti kimse görmezden gelmesin. Biz şehit yakınları bu rezaleti kınıyor, bu saygısızlığı yapanları da adalete  ve Allaha havale ediyoruz.