Vekaleten kurban bağışında hepimizin aradığı her zaman doğru bir adrestir. Hiç şüphesiz o adreslerden en güvenilir olanlardan birisi de Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfıdır. Durumu iyi olup vekaleten kurban ibadetini yerine getirmek isteyen hiç bir Müslümanın kalbinde soru işareti bırakmayacak  vekaleten kurban kesme organizasyonunu gerçekleştiren önemli kurumlarımızdan birisi olan TSK Mehmetçik Vakfı 2021 yılı Kurban bayramında yine güvenilir kadrosuyla vekaleten kurban bağışı kabul etmektedir. 

           Hiç kimsenin kurbanını ziyan etmeden ,kimsenin aklında mide bulandıran hiçbir soru işareti bırakmadan yüzünün akıyla 2021 yılı Kurban bayramında yine  vekaleten kurban kesme organizasyonunu tamamlayacağına şehit yakını ve vekaleten kurban bağışçısı şehit ailesi olarak  inancımız tamdır. Elbette isteyen istediği yerde vekaleten kurbanını kestirme ve paylaşma hakkına sahiptir. Biz şehitlerimizin çocuklarına vekaleten kestirdiğimiz kurbanlarla ulaşalım şehit ailelerimizle birlikte gazi ailelerimize de bir nebze olsun katkımız olsun diyorsanız, o zaman TSK Mehmetçik Vakfı tek  tercihiniz olacaktır. Bu tercihinizin doğru bir tercih olacağını  Mehmetçik Vakfından hiçbir yardım alma hakkına sahip olmayan aksine gerektiğinde gücü oranında katkıda bulunan bir şehit yakını olarak rahatlıkla bunu  söyleyebilirim. 

        Kısaca özetlemek gerekirse ; TSK Mehmetçik Vakfı 1995 yılından itibaren vekâleten kurban bağış faaliyetini sürdürmektedir. 

Vekâleten kurban kesimi faaliyeti; 

Modern tesislerde, hijyenik koşullarda, 

Her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli huzurunda, 

Veteriner denetiminde, 

Noter gözetiminde, 

Din görevlisi nezaretinde, 

Dini vasıflara uygun kurbanlıklar seçilerek yapılmaktadır. 

Vekaleten Kurban bağışında en önemli organizasyon kurban etinin dağıtımı özet olarak  ; "Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerindeki şehit ve gazi ailelerine taze et olarak, bir bölümü de tüm şehit yakınları ve gaziler ile kurban bağışında bulunan bağışçılarımıza üretimini müteakip kurban etinden yapılmış 750 gr. konserve kavurma olarak gönderilmektedir. Kurban etinin dağıtılamayan kısmı ise ekonomik olarak değerlendirilerek yardım planına dahil şehit yakınları ve gazi Mehmetçiklerimiz ile çocuklarına yardım için kullanılmaktadır. "Aziz şehitlerimizin çocuklarına ve kahraman gazilerimizin kendilerine, yakınlarına vekaleten kurban yolu ile ulaşmak bağışçıların en önemli hedefi olduğu için bu hedefe ulaşmak bağışçıları manevi olarak rahatlatacaktır. 

      Mehmetçik Vakfına 2021 yılı Kurban Bayramında Kurban Bağışı Nasıl Yapılır, Bedeli Nedir? Bu sorunun yanıtını; Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Albay Hüseyin Rahmi Kabakcı'nın açıklamalarından alıyoruz, " Kurban bedeli 1.355 TL ya da 160 ABD Doları veya 130 Euro'dur. Mehmetçik Vakfına vekâleten kurban bağışlarınızı; Vakfın anlaşmalı olduğu bankaların Türkiye genelindeki şubelerinin kurumsal tahsilat ekranları ile internet bankacılığını (Ödemeler Bağış Menüsü) kullanarak herhangi bir ek ücret ödemeden veya Vakıf internet sitesi (www.mehmetcik.org.tr) üzerinden internet alışverişlerine açık kredi kartı aracılığıyla, Ankara'da Vakıf Genel Müdürlüğü ile Adana, Bursa, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Samsun'daki Vakıf temsilcilikleri veya şirketleri (Mehmetçik Ltd. Ş, Mehmetçik Vakfı ve Tınaztepe Gayrimenkul Yönetimi Ticaret Ltd. Ş, Mehmetçik Vakfı Sigorta Aracılık Hiz. Ltd. Ş, TSK Mehmetçik Vakfı Güngören Park AVM İşletmeciliği Ltd. Ş) vasıtasıyla makbuz karşılığı nakit ya da kredi kartı ile yapabilirsiniz "   

 'BAĞIŞLARIN SON GÜNLERE BIRAKILMAMASI ARZU EDİLMEKTEDİR' 

Yurt dışından ise, Vakıf internet sitesi üzerinden internet alışverişlerine açık kredi kartı ile online bağışa ek olarak, anlaşmalı banka şubelerinden de (BIC SWIFT KODU ve IBAN numaraları Vakıf internet sitesinde belirtilmiştir) bağış yapılabilecektir.  

Yurt içinden son bağış tarihi 19 Temmuz Pazartesi saat 12.30'dur. Yurt dışından döviz ile yapılacak bağışlar için son tarih 16 Temmuz 2021 Cuma saat 16.00'dır.Vakıf online bağış sisteminden ise 20 Temmuz 2021 Salı saat 18.00'e kadar bağış kabul edilebilecektir. 

       Vekaleten kurban kestirmek isteyen ve bu yolla hem dini ibadetlerini yerine getirmek ,hem de şehit çocuklarına ailelerine ve kahraman gazilerimize ailelerine ulaşmak isteyen vatandaşlarımıza bir şehit yakını olarak yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ,şimdiden herkesin kurban ibadetinin kabul olmasını doğru adreslerde bu güzel  paylaşımın yapılmasını Allah'tan dilerim.