Birileri şehit isimlerinden rahatsızlık mı duyuyor bilmiyorum. Bildiğim tek şey Samsun'da  o yön levhasındaki okul isminin yıllardır güncellenmediğidir . Defalarca bir şehit yakını olarak  gündeme getirdiğim ve  haber sitelerinde haberinin de yapıldığı  halde , bu şehirde hiç kimsenin kılını kıpırdatmadığı ne yazık ki acı  bir gerçek.  

         Bilmeyenler veya yazımı ilk defa okuyanlar için hatırlatmak istiyorum. Kardeşim Şehit Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı'nın   mezun olduğu okula annemizin yani şehidimizin annesi  Bedriye Hamlı'nın  talebi üzerine ismi verildi. Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ismi  Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 2017 yılında değiştirdi. Bu vefalı davranışa duyarlılık gösteren herkesi bir kez daha alkışlıyoruz. Ancak şehidimizin ismi okuldaki yerini aldığı halde aradan geçen bunca yıla rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde ve uhdesinde olan o yön levhasında maalesef okulun ismi değiştirilmedi. Bu duyarsızlığın  nedenini aradan geçen bunca yıla rağmen hala anlayabilmiş değiliz. En son  07 Mart 2020 tarihinde yaşadığımız pandeminin gölgesinde Haber Gazetesindeki köşemde ," YÖN LEVHASINDA ŞEHİDİMİZİN ADI NEDEN YOK?" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Öncesinde de bu konuyu gündeme getirmiştim .Ne acıdır ki bizi kimse tınlamadı. Kimse o yön levhasını güncellemedi. Bunun elbette bir nedeni olmalı, bunu  anlamaya çalışıyorum. Bu duyarsızlığın artık bir vefasızlık, şehitler arasında ayrımcılık olduğunu bir şehit yakını olarak ister istemez düşünüyorum. Samsun ili İlkadım İlçesi Kılıçdede mahallesi Muhittin Özkefeli Bulvarı ile İstiklal Caddesinin kesiştiği kavşakta bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan o yön levhasındaki okul adlarının   neden güncel olmadığının bir açıklaması var mı? Endüstri Meslek Lisesini gösteren yön levhasına 4 yıldır neden   Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ismi yazılmamaktadır. Şehrin her tarafını Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın ismi ile donatanlar acaba o yön levhasındaki güncellemeyi yapacak zaman mı bulamamaktadır, yoksa şehit isminin o levhaya yazılmasından nedenini bilemediğimiz bir  rahatsızlık  duymaktadırlar? Ama bu konuda ciddi bir duyarsızlık olduğu kesin. Daha öncede 13.11.2018 tarihinde Samsun Büyükşehir Belediyesi çözüm merkezine yazılı talepte bulunduğumuz halde söz konusu yön levhasındaki okul isimleri güncellenmediği gibi tarafımıza hiçbir dönüş yapılmamıştır. Buradaki ayak diremeyi bir türlü anlayabilmiş değiliz. Çünkü bizim bu talebimiz 26 Ağustos 2020 tarihinde Samsun Kent Haber sitesi tarafından kamuoyuna "SAMSUN'DA ŞEHİT AĞABEYİ AYHAN HAMLI'DAN YÖN TABELASI TEPKİSİ" başlığı ile duyuruldu. Samsun Kent Haberin geçtiği bu haberde hiç  kimseyi harekete geçiremedi. Tüm bu nedenlerle ,tüm yetkililere bir kez daha sesleniyorum ,"4 yıl sonra olsa da artık sesimizi duyun, o yön levhasına okulumuzun  güncellenmiş ismini  yazdırın. Tekrar tekrar üzerine basa basa ifade ediyorum ,hani şehitler başınızın tacıydı? Gereğini yapmak çok mu zor?" 

       Tüm okullarda olduğu gibi bu okulumuzda da zaman zaman merkezi sınavlar yapılmakta ,değişik yerlerden sınavlara katılan adaylar olmaktadır. O yön levhası maalesef güncel olmadığı için okulun yakınına gelenler bile Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini bulmakta zorlanmaktadır. Bu yüzden sınava girecekleri okulları arayan adaylar, sınavlara geç kalabilmektedir. Bu gerçeği de göz önünde bulundurarak, o yön levhasının bir an önce güncellenmesi gerekmektedir. Bu güncellemeyi  kim yapacaksa, artık lütfen yapsın. Bu kadar duyarsızlık olur mu? Hani şehitlerimiz için ne yapsak az diyordunuz? Hani şimdi neredesiniz? O yön levhasında hala Samsun Endüstri Meslek Lisesi yazmaktadır.