Son yılların en büyük felaketi ülkemizin çam ormanlarında yaşanıyor. Neden yandılar, nasıl yanıyorlar ,kim yaktı   tartışmasının dışında kalarak çok üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Gerçekten çok üzgünüm ormanlarımız göz göre göre günlerdir yanıyor. Orman işçileri ,orman görevlileri ,belediye çalışanları ,Türkiye'nin bir çok yerinden gelen itfaiye erleri canla başla yangını söndürmek için adeta zamanla yarışıyorlar .Milletçe yaşadığımız bu büyük felaketten sadece ciğerlerimizi değil ,canlarımızı da tümden kurtarmak istiyoruz .Bu felakette yitirdiğimiz her can ,canımızı çok yakıyor. Gerçekten canımız çok acıyor. 

       Antalya'nın  Manavgat ilçesinde 4 ayrı yerde aynı anda başlayıp  , bölgeye yayılan bu yangın yaşanan felaketin  en düşündürücü noktası olmuştur. Orman yangınları sadece Antalya Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde kalmamış, Adana, Mersin , Muğla'nın Köyceğiz, Kavaklıdere ve Marmaris ilçelerinin yanı sıra, Milas'ta başlayarak Bodrum'da ,Denizli de devam etmiştir. Günlerdir yanan ormanlarımız ciğerlerimizin nefessiz kalmasına neden olmuştur. Öyle anlaşılıyor ki ormanlarımızda yaşanan bu büyük felaket in olumsuz etkisini uzun yıllar hissedeceğiz. Yangının vurduğu her yer adeta bir savaş alanı gibi her şeyler yanmış kül olmuş. İnsanların hayallerinin ,umutlarında yangınla birlikte yandığı bu orman yangını Türkiye'de bugüne kadar  yaşanan Orman yangınları içerisinde belki de en büyüğü olarak  kayda geçecek, ben kendi adıma ifade ediyorum ki bu kadar büyük bir yangın duymadım. Her yıl ülkemizde çeşitli nedenlerden kaynaklı  bir çok orman yangını yaşanıyordu ama bu kadar büyük bir yangın hiç duymadım. Bunu felaketin büyüklüğünü anlatmak için söylüyorum. Yangın bölgelerinden haber ajanslarının geçtiği o korkunç  görüntülerden yangının ne kadar çok ciğerimizi ve canlarımızı yaktığını görmek mümkün. Ciğerlerimizi   yakanların ciğerleri yansın. Gerçekten bu orman yangınlarında insanlığın kaybı çok büyük. Sadece yanan orman değil, ormanla birlikte karıncadan kuşlara kadar bir çok canımız yandı .İnsanlarımızı kaybettik?Araba yanmış ,ev yanmış ,işyerleri, köyler yanmış  ama can kaybı bu felaketin en kötüsü. Allah milletimize bir daha böyle büyük felaketler yaşatmasın. 

     İyi bakıp koruyamadığımız ormanlarımız bazen iklim ,bazen de insan kaynaklı yanmaya devam ediyor. Bu yangınlar ülkemize zor bir dönemi yaşatıyor. Bu zor dönemde bu yangınları söndürmek için bir ve beraber olmak zorundayız. Elbette birbirimizi eleştireceğiz, elbette yanlışlarımızı ve doğrularımızı  tartışacağız. Ama bunu yaparken yangına hiçbir şekilde benzin dökmeyeceğiz. Önce canlarımızı  kurtarıp ,yangınları kontrol altına alıp ,söndürdükten sonra bütün  ihmalleri ,eksiklikleri ve tüm yanlışları yangından ders alarak ayrımsız ortaya koyarsak  bu yerinde olur düşüncesindeyim. Ciğerlerimizdeki büyük yangın devam ediyor. İmdat  ve yardım çığlıklarını duyalım ,yangını söndürmek için ne gerekiyorsa onu mutlaka  yapalım. Yangında görev alan herkese minnettarız. Kolaylıklar temenni ediyorum. Yangın nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Herkese geçmiş olsun